НАЧАЛО Биткойн

Ето защо може да смятаме, че бичият пазар на криптовалутите тепърва започва

21.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо може да смятаме, че бичият пазар на криптовалутите тепърва започва

Въпреки скорошната стагнация на крипто пазарите през последните три месеца, анализатор вярва, че пет ключови индикатора във веригата предполагат, че на хоризонта може да има нов бичи пазар.

От края на февруари общата пазарна капитализация на криптовалутите се движи около $2.5 трилиона. Докато мненията се различават относно това дали пазарният цикъл е приключил, анализаторът „ELI5 of TLDR“ подчертава няколко признака, сочещи към потенциална възходяща тенденция.

Доминацията на Биткойн над 56%

Висока Биткойн доминация обикновено се наблюдава в началото на бичи пазари на крипто. Понастоящем доминацията на Биткойн на пазара е над 56%, което показва силно пазарно доверие в BTC спрямо алткойните.

MVRV Z-резултатът под шест

MVRV Z-резултатът, който сравнява пазарната стойност на Биткойн с историческата му средна стойност, обикновено достига връх около 6 по време на върховете на пазара. В момента той е под 3, което предполага, че пазарът все още не е достигнал своя връх.

Множителят на Пуел под 3

Множителят на Пуел, който измерва дневната стойност на добитите BTC спрямо средногодишната стойност, е друг индикатор за цикъла. Има тенденция да надхвърля 3 по време на върховете на пазара, но в момента е под 1, което показва допълнителен потенциал за растеж.

HODL вълните сочат към липса на натиск за продажба

HODL вълните, които проследяват периодите на задържане на Биткойн, показват, че по-малко нови инвеститори продават, което предполага намален натиск за продажба и потенциал за повишаване на цените.

Приходи на миньорите се увеличават

Този показател, който измерва рентабилността на копачите, наскоро скочи до нива, наблюдавани по време на кулминацията на предишни пазарни цикли, което показва възможен възходящ импулс.

Предупредителни показатели

Някои показатели обаче предполагат предпазливост. Съотношението “Realized Hodl” (RHODL) и показателите Cumulative Value-Days Destroyed (CVDD) подсказват, че пазарът може да наближава своя връх, тъй като високите цени, плащани от нови купувачи, и увеличеното движение на отдавна държани монети често предхождат върховете на пазара.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за около $70,000 след близо 10% скок на седмичната графика.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.