НАЧАЛО Други

Ето защо крипто експертите не искат да работят за SEC

ноември 7, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо крипто експертите не искат да работят за SEC

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) се сблъска с критики, тъй като се бори да запълни свободните позиции за специалисти по криптоактиви.

Към 30 септември 2023 г. от 5,303 разрешени длъжности в SEC 491 остават незаети, като тази тенденция се запазва през последните четири години.

Признавайки пропуските в крипто регулирането, изтъкнати от Съвета за надзор на финансовата стабилност (FSOC) и Службата за правителствена отчетност (GAO), SEC планира да се заеме с този въпрос през следващата финансова година.

Ключовите служби, върху които се фокусира вниманието, включват отдела за проверка, търговия и пазари и правоприлагане, като целта е да се намалят рисковете, свързани с крипто активите. Освен това Службата на главния юрисконсулт и Службата по международни въпроси търсят експерти, специализирани в областта на крипторегулациите и политическите въпроси.

Високият процент на текучество в SEC предизвика различни теории. Някои от тях обясняват напускането на служители с прекомерното натоварване, произтичащо от недостатъчния брой служители.

SEC посочва недостига на квалифицирани експерти и ожесточената конкуренция с частния сектор като значителни предизвикателства при запълването на длъжностите, свързани с крипто.

Друга пречка е изискването кандидатите да се освободят от крипто акциите си, преди да поемат роля в комисията, което ограничава кръга от потенциални кандидати и възпрепятства способността на SEC да регулира ефективно крипто индустрията.

Решаването на проблема с тези свободни позиции е от решаващо значение за намаляване на напрежението между крипто сектора и регулаторните органи. SEC се сблъсква с критики за своя стил на управление – тенденция, която може да е свързана с недостига на персонал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.