НАЧАЛО Биткойн

Ето защо инвеститорите трябва да продават Cardano според нов доклад

18.01.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо инвеститорите трябва да продават Cardano според нов доклад

Неотдавнашният анализ на компанията за крипто проучвания K33 съдържа предупредително послание за притежателите на Cardano (ADA), като изброява няколко причини, поради които те трябва да обмислят продажбата на своите токени ADA.

Едно от основните опасения, повдигнати в доклада, чийто автор е Андерс Хелсет, ръководител на отдел “Проучвания” в K33, е свързано с възприеманата липса на реална функционалност за Cardano.

Според Хелсет притежателите на ADA трябва да обмислят продажбата на своите токени поради липсата на конкретни доказателства, показващи функционалност на Cardano.

В доклада се твърди, че въпреки средно около 90,000 дневни транзакции в мрежата, те може да не се квалифицират като “значими транзакции“. Анализаторът отхвърли активността в Cardano като ограничена предимно до обменни трансфери и предположи, че активността в блокчейн е изкуствено генерирана от група притежатели, характеризирайки мрежата като “призрачна верига“.

Освен това Хелсет твърди, че недостатъците на Cardano са очевидни в липсата на стабилни монети, подкрепени с фиат, особено на основните като USDT и USDC. Липсата на тези стабилни монети в Cardano предполага, че показва недостиг на “значими DeFi” в мрежата. Анализаторът твърди, че единствените стабилни монети, присъстващи в Cardano, са тези, обезпечени с ADA, оценени на 76 цента за долар, които той смята за безполезни.

Подчертавайки значението на дейността, която се извършва в протоколите, Хелсет твърди, че в Cardano липсват външни доказателства за такава дейност, което създава “доказателство чрез противоречие“.

Докладът завършва с песимистична прогноза за бъдещето на Cardano, според която тя няма да постигне значителен растеж и може постепенно да избледнее, подобно на други мрежи с течение на времето.

Вследствие на това на притежателите на ADA се препоръчва да продадат своите токени, тъй като анализаторът предвижда евентуалното им обезценяване.

Въпреки текущата пазарна оценка на ADA от над $18 милиарда, K33 обясни нейната стойност на това, че е утвърдена и широко търгувана монета. Въпреки това в доклада се спекулира, че Cardano може да изгуби значимост в криптовалутния пейзаж въз основа на преобладаващите ценови тенденции, което сигнализира за потенциален спад на пазарната ѝ позиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Ето защо инвеститорите трябва да продават Cardano според нов доклад”
  1. Ако няма реална функционалност , защо пазарната оценка е 18 милиарда 😀 Реално функционалността на Cardano е в пъти по-голяма от тази на биткойн например, защото те надграждат постоянно. Сами ще се убедите след bull run-а. Да не забравяме, че кардано се развива и увеличават портфейлите изключително бързо, дори когато всички продаваха.
    Една прогнозна цена от 3-6$ за 2024 и до средата на 2025 ще предположа между 4 и 12$ връх.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.