НАЧАЛО Други

Ето защо цената на златото продължава да спада

04.02.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цената на златото продължава да спада

Златото претърпя забележителен скок в цените си по време на четиридневно рали от 29 януари до 1 февруари.

Инерцията обаче претърпя удар на 2 февруари поради икономически индикатор, което доведе до пълно възстановяване на печалбите, постигнати през предходните дни.

Първоначално отваряйки при $2017.92 за унция на 29 януари, златото приключи на 1 февруари на $2054.55, отбелязвайки ръст от 1.81% през четиридневния период. Това повишение привлече вниманието на инвеститорите, насърчавайки очакването за пети положителен ден, въпреки че това очакване остана нереализирано.

Благородният метал приключи седмицата на $2.039.58, напълно заличавайки печалбите, които беше постигнала по-рано. По-специално, златото падна до $2,027.94 на 2 февруари, повлияно от благоприятните данни от Nonfarm Payrolls за януари.

През януари в Съединените щати бяха открити 353,000 нови работни места, което е почти двойно повече от очакваните 187,000 т.нар. “non-farm payrolls” (промяната в работните места в икономиката през предходния месец, която не включва селскостопански работници, служители в частни домакинства или нестопански организации). Този силен растеж на работните места е сигнал за устойчива икономика, въпреки преобладаващите предизвикателства, които биха могли да повлияят на финансовите пазари.

Тази статистика, публикувана от американското Министерството на труда, служи като решаващ индикатор за пазара на труда.

Тя предлага ценна информация за работната сила на САЩ, влияеща пряко на различни пазари. Икономистите използват тези данни, за да разпознаят тенденциите в инфлацията, икономическия растеж, брутния вътрешен продукт (БВП) и други фактори.

Интересно е, че Федералният резерв е използвал Nonfarm Payrolls като водещ индикатор за своите решения за лихвените проценти. Противно на очакванията, централната банка намекна за запазване на лихвите без намаление през март, изненадвайки пазара. Повечето финансови институции и търговци очакваха намаление на лихвените проценти до срещата на 31 януари.

В обобщение, стабилният пазар на труда има възпрепятстващ ефект върху спекулативни активи като злато, акции и криптовалути. Този сценарий подтиква Федералния резерв да обмисли удължаване на по-високите лихвени проценти, което потенциално ще се отрази неблагоприятно на икономиката в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.