НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Algorand може да види значителна активност

01.12.2021 14:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Algorand може да види значителна активност

Едно събитие може да създаде значителна активност в мрежата на Algorand.

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи “следващото поколение” децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.

Фирмата за рисков капитал Borderless Capital стартира фонд на стойност $500 милиона в подкрепа на проекти, градящи на блокчейна Algorand.

Според съобщение на базираната в Маями компания от 30-ти ноември, Borderless ALGO Fund II ще има за цел да подкрепи дигитални активи, захранващи “следващото поколение” децентрализирани приложения (DApps) на Algorand.

Фирмата подчерта по-специално проекти за незаменими токени (NFT) и децентрализирано финансиране (DeFi), като отбеляза, че търси да ускори растежа на финансирането в DeFi екосистемата на Algorand.

Ходът на Borderless идва през същата седмица, когато бившият изпълнителен директор на Citi Мат Джанг представи Hivemind Capital Partners на 29-ти ноември, стратегически фонд на стойност $1.5 милиарда, фокусиран върху обещаващи крипто игри като инфраструктурни проекти, виртуални светове и програмируеми пари. Като част от съобщението беше разкрито също, че първият технологичен партньор на Hivemind е Algorand.

Algorand е децентрализиран блокчейн с отворен код, който стартира в средата на 2019 г. от компютърния учен Силвио Микали. Блокчейнът е проектиран за скорост, сигурност и стабилност и е рекламиран като конкурент на Етериум на фона на нарастващия растеж на ALGO през 2021 г.

Algorand е най-ефективният блокчейн софтуер от следващо поколение на пазара в момента и това е следващата граница за инвестиционни възможности…“, каза Арул Муруган, основателят управляващ партньор в Borderless Capital.

Не Пропускай: Може да предстои значително събитие за Етериум

Новият фонд от $500 милиона добавя към $400 милиона фокусирани върху Alogrand, които Borderless Capital вече управлява. По-рано този месец фирмата затвори фонд от $10 милиона, фокусиран върху PlanetWatch, децентрализирана мрежа за мониторинг на качеството на въздуха, изградена на Algorand.

Според данни на DeFi Llama, Algorand в момента е класиран като тридесет и шестият по големина блокчейн по отношение на общата заключена стойност (TVL) в DeFi с $97.4 милиона. Най-добрият проект в мрежата е Yieldly (YLDY), който предлага набор от приложения DeFi и има общ TVL от $68.4 милиона.

CoinMarketCap показва, че цената на ALGO е нараснала с около 460% през последните 12 месеца до текущата си цена от $1.95. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.