НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето защо този алткойн нарасна с 85% този месец

АВГ. 28, 2021 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо този алткойн нарасна с 85% този месец

Един проект, който беше във възход през последния месец, е Tezos, блокчейн мрежа с доказателство за залог, която е проектирана да се развива с течение на времето, без да е необходимо да се подлага на хард форк.

След като достигна дъно от $2.09 на 20-ти юли, цената на XTZ се повиши със 165% до максимум от $5.52 на 27-ми август, като 24-часовият му обем на търговия се повиши с над $1 милиард.


Три причини за силния растеж, наблюдаван при XTZ през последния месец, включват подобрения, направени в мрежата чрез неотдавнашното надграждане “Granada”, приемането на мрежата Tezos от няколко големи банкови институции и атрактивните награди за залагане (стейкинг), които примамват притежателите на токени да залагат своите монети в мрежата.


Надстройката на протокола намалява транзакционните разходи


Мрежата Tezos е самоизменящ се блокчейн, който може да се надгражда с течение на времето, без да е необходимо да се подлага на хард форк.


Като цяло Tezos е претърпяла седем успешни ъпгрейда от стартирането си и три от тях са настъпили през 2021 г. Последното надграждане “Granada” бе имплементирано на 6-ти август.Според екипа на Tezos някои от подобренията от тази скорошна надстройка включват намаляване на времето за създаване на блок от 60 секунди на 30 секунди и намаляване на потреблението на газ чрез смарт договори със среден коефициент от 3 до 6 пъти.


Новият ъпгрейд също въведе механизъм за ликвидност (изпичане на ликвидност), което “стимулира големи количества децентрализирано предоставяне на ликвидност между XTZ и tzBTC, като отсече малко количество XTZ на всеки блок и го депозира вътре в постоянен смарт договор за създаване на продуктов пазар”.


Приемане в реалния свят, воден от големи банки


Второ развитие, което спомогна за повишаване на цената и усведомесността, беше приемането на Tezos от фирмата за цифрови активи Crypto Finance AG и швейцарската банка InCore. И двамата планират да пуснат нов инструмент за токенизиране в мрежата.Двете компании също разработиха нов стандарт за токенизиране на активи на Tezos, наречен DAR-1, който ще позволи отключването на нови функции, поддържащи смарт договори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези алткойни са готови да се изстрелят, според анализатор

InCore също така разкри, че ще пусне услуги за съхранение, залагане и търговия на институционално ниво за XTZ, което ще позволи на финансовите институции да предлагат услуги за залагане за активите на своите клиенти.


Изглежда, че XTZ също има полза от атрактивните възможности за стейкинг, като в резултат много токени бяха премахнати от обръщение.


Процесът на делегиране на XTZ е прост за обикновения потребител и може да се извърши от всеки от интерфейсите на портфейла, предложен от проекта, а множество борси също предлагат услуги за стейкинг срещу малка такса, включително Coinbase, Kraken и Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Лайткойн (LTC) бележи силен старт на декември

Всъщност инвеститорите в 'сребърната криптовалута' претърпяха загуби и монетата преобърна целия си растеж от първата половина на месеца.Но през декември Лайткойн (LTC) може да види отскок, ако не загу...
ДЕК. 1, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Algorand може да види значителна активност

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи "следващото поколение" децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.Фирмата за рисков капитал Bord...
ДЕК. 1, 2021 14:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale стартира Solana тръст

Компанията вече има близо $54 милиарда общи активи под управление.Новият тръст, който е 16-ият крипто инвестиционен продукт на компанията, ще инвестира единствено в Solana (SOL). Главният изпълнителен...
ДЕК. 1, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света