НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Solana остава най-големият конкурент на Етериум, според InvestAnswers

май 11, 2022 16:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Solana остава най-големият конкурент на Етериум, според InvestAnswers

Популярен крипто анализатор изтъква причините, поради които смята, че Solana (SOL) все още е водещият съперник на Етериум (ETH).

Анонимният водещ на InvestAnswers казва на своите 436,000 абонати в YouTube, че неговата теза е, че SOL е неговият хедж срещу Етериум, тъй като той смята Solana за единствения потенциален „ETH убиец„.

Той отбелязва, че SOL има по-малко от 1/12 от пазарната капитализация на ETH, но „върши много неща“.

Анализаторът очертава и потенциалните предимства на Solana пред Етериум.

Силата на Solana и причината, поради която все още го харесвам, е, че те имат широка гама от dApps [децентрализирани приложения]. Те имат експоненциално приемане. Бързо, евтино, мащабируемо. Въпреки прекъсването…

[Мрежата] също така има Rust, най-предпочитаният език за разработка, който движи най-много дейности във всяка верига. 65,000 [транзакции в секунда]. Няма нужда от втори слой и SOL dApps имат повече ежедневни активни потребители от тези на Етериум, което е някак зашеметяващо, защото Етериум има около 3,000 dApps, а SOL има около 750.

Анализаторът отбелязва, че прекъсванията на Solana са потенциален проблем. Solana претърпя прекъсване на мрежата в края на април, когато бета клъстерът на основната мрежа на проекта „престана да произвежда блокове в резултат на закъсал консенсус“, според Solana Labs.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Прекъсването дойде, след като Solana вече се справи с редица проблеми с мрежата през декември и януари, както и предишно прекъсване миналия септември.

Водещият на InvestAnswers също отбелязва, че Solana има по-висока инфлация от Етериум.

Той каза, че предимствата на Етериум включват по-големия му размер, по-ранна дата на стартиране и по-висока степен на усвояване. Той добавя, че Етериум също има най-много валидатори и е по-децентрализиран, и се справя с по-малко регулаторен риск.

Към момента на публикуване SOL се търгува на $65.51. Седмият крипто актив по пазарна капитализация е намалял с повече от 14% през последните 24 часа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Cardano е оценена „твърде агресивно“, твърдят от Messari

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Messari, цената на Cardano (ADA) е „по-агресивна“ в сравнение с показателите за приемане на блокчейна. 

август 9, 2022 12:25 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене