НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер

ЯНУ. 25, 2022 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер

Етериум е водещият блокчейн в пространството за смарт договори, откакто за първи път стана известен.

Той запази тази титла чрез бума на децентрализираните финанси (DeFi) и незаменими токени (NFT). 


Въпреки това, имаше сериозни конкуренти, които се пръкнаха с появата на двете нови пространства, които продължават да се борят с Етериум за надмощие.


Един от начините, по които блокчейните на тези конкурентни платформи за смарт договори са имали голям успех в сравнение с Етериум, е скоростта и достъпността им. 


Етериум остава блокчейн с много високи такси поради мрежовия си трафик, но не за много по-дълго. Анализаторите на Coinbase подчертават как водещата мрежа за смарт договори все още може да удържи водещата си позиция.


В неотдавнашен доклад от Coinbase Institutional, анализаторите на борсата подчертават какво може да помогне на Етериум да запази надмощието му над други блокчейн мрежи. 


Не Пропускай: $130 милиарда бяха изтрити от крипто пазарите за 24 часа

Работи се върху ETH 2.0 от известно време, който е възпрепятстван от редица забавяния, които разтърсиха проекта. Въпреки това, разработчиците обявиха, че са се върнали на работа и ако всичко продължи по план, ETH 2.0 може да дебютира през 2022 г.


С тази надстройка мрежата ще стане по-мащабируема, позволявайки по-бързи и по-евтини транзакции. След като това се случи, казват анализаторите, това ще му позволи да запази господството му над други мрежи, които предлагат същите неща с по-евтини и по-бързи темпове.


ETH 2.0 със сигурност притежава потенциала да подрине и евентуално да доминира сред алтернативните L1, ако може да предложи по-ниски такси и по-добра производителност на мрежата”, се казва в доклада.


Междувременно докладът също така отбелязва, че дългоочакваното сливане може да не е това, което повечето очакват. Въпреки че се рекламира, че идва с по-добра пропускателна способност и такси за газ, може да няма голяма промяна в настоящите проблеми на мрежата. 


От една страна, скоростите и по-високите такси за газ са резултат от търсенето в мрежата. “Така че, ако активността в мрежата се повиши след сливането, таксите за основния слой всъщност имат капацитет да се повишат”, казаха анализаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света