НАЧАЛО Биткойн

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

ноември 30, 2021 16:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Фирмата за анализ на бизнес данни инвестира в BTC от август 2020 г.

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълнителни 7,002 BTC, на стойност приблизително $414.4 милиона, на средна цена от $59,187 за монета. 

MicroStrategy продаде 571,001 акции от акциите на компанията между 1-ви октомври и 29-ти ноември на цена от $732.16, набирайки общо $414.4 милиона.

Към понеделник компанията вече притежава 121,044 BTC на стойност около $3.57 милиарда. Той беше придобит на средна цена от $29,534 за монета.

През август 2020 г. MicroStrategy обяви, че ще приеме Биткойн като свой резервен актив на съкровищницата, позовавайки се на това, че  криптовалутата е “надежден запас от стойност” и атрактивна инвестиция с по-голям потенциал за дългосрочна възвръщаемост от държането на пари. 

Не Пропускай: Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

В допълнение, фирмата обърна внимание на безпрецедентния стимул, отпечатан от правителствата за борба с COVID-19 като катализатор за потенциална инфлация и обезценяването на фиатните валути. Оттогава MicroStrategy купува Биткойн всяко тримесечие.

Обикновено ежедневните инвеститори търпят загуби, когато цената на Биткойн падне, и печели, когато цената поскъпне. Това обаче не е непременно така за MicroStrategy. Според стенограмата на конференцията за печалбите, публикувана миналия месец, Фонг Ле, президент и главен финансов директор на MicroStrategy, каза, че притежанията на Биткойн на компанията са класифицирани като “нематериални активи с неопределен срок на живот съгласно приложимите счетоводни правила“. 

Това означава, че по всяко време след придобиването му, ако справедливата стойност или пазарната стойност на Биткойн падне под балансовата му стойност, компанията ще трябва да признае такси за обезценка. След това тези такси за обезценка могат да се използват за законно компенсиране на задължението за корпоративен данък върху доходите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене