НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Фирмата за анализ на бизнес данни инвестира в BTC от август 2020 г.

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълнителни 7,002 BTC, на стойност приблизително $414.4 милиона, на средна цена от $59,187 за монета. 


MicroStrategy продаде 571,001 акции от акциите на компанията между 1-ви октомври и 29-ти ноември на цена от $732.16, набирайки общо $414.4 милиона.Към понеделник компанията вече притежава 121,044 BTC на стойност около $3.57 милиарда. Той беше придобит на средна цена от $29,534 за монета.


През август 2020 г. MicroStrategy обяви, че ще приеме Биткойн като свой резервен актив на съкровищницата, позовавайки се на това, че  криптовалутата е "надежден запас от стойност" и атрактивна инвестиция с по-голям потенциал за дългосрочна възвръщаемост от държането на пари. 


Не Пропускай: Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

В допълнение, фирмата обърна внимание на безпрецедентния стимул, отпечатан от правителствата за борба с COVID-19 като катализатор за потенциална инфлация и обезценяването на фиатните валути. Оттогава MicroStrategy купува Биткойн всяко тримесечие.


Обикновено ежедневните инвеститори търпят загуби, когато цената на Биткойн падне, и печели, когато цената поскъпне. Това обаче не е непременно така за MicroStrategy. Според стенограмата на конференцията за печалбите, публикувана миналия месец, Фонг Ле, президент и главен финансов директор на MicroStrategy, каза, че притежанията на Биткойн на компанията са класифицирани като "нематериални активи с неопределен срок на живот съгласно приложимите счетоводни правила". 


Това означава, че по всяко време след придобиването му, ако справедливата стойност или пазарната стойност на Биткойн падне под балансовата му стойност, компанията ще трябва да признае такси за обезценка. След това тези такси за обезценка могат да се използват за законно компенсиране на задължението за корпоративен данък върху доходите.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света