НАЧАЛО Други

Ето коя е първата банка, предлагаща токенизирано злато

ноември 6, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя е първата банка, предлагаща токенизирано злато

HSBC въведе платформа, използваща технологията на разпределената счетоводна книга, за токенизиране на собствеността върху физическото злато, принадлежащо на институционални клиенти, което се съхранява в лондонския трезор на банката.

HSBC създава дигитално представяне, или “дигитален близнак“, на съществуващия физически актив, по-конкретно лондонското злато, съхранявано в нейния трезор. Тази токенизирана форма на физическото злато може да се търгува между HSBC и институционалните инвеститори, като се използва платформата на банката за един дилър Evolve или API.

Процесът на токенизация генерира контролирана дигитална версия на физическите златни наличности на клиентите, безпроблемно интегрирана в оперативната рамка на HSBC, включително платформата Evolve. Това осигурява на клиентите дигитално представяне на техните токенизирани транзакции и притежания на злато, съответстващо на техните физически активи.

Това нововъведение улеснява автоматизирания и съответно по-рационален и икономически ефективен метод за инвеститорите да наблюдават както разпределеното, така и неразпределеното си злато, се посочва в изявлението на банката.

В бъдеще HSBC предполага, че това потенциално би могло да даде възможност за фракциониране на златните кюлчета, което ще позволи директни инвестиции от страна на инвеститори на дребно.

Джон О’Нийл, глобален ръководител на стратегията за дигитални активи в отдел “Пазари и услуги за ценни книжа“, HSBC, заяви:

В допълнение към нарастващото търсене на местни дигитални активи, наблюдаваме интерес към решения за токенизация, които поддържат връзка с конкретни случаи на употреба в реалния свят, като например златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.