НАЧАЛО Други

Ето колко крипто инвеститори има по света

03.06.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко крипто инвеститори има по света

Пазарът на криптовалути отбеляза забележителен растеж през последното десетилетие, като всяка година постига нови върхове.

До 2024 г. световната популация на крипто инвеститорите надхвърли безпрецедентния половин милиард, със значителен принос от Азия и Северна Америка.

В неотдавнашно проучване на Triple-A се съобщава, че в момента има 562 милиона крипто инвеститори, което е значително увеличение спрямо 420 милиона през 2023 г.

Държави като Обединените арабски емирства (ОАЕ), Сингапур и Турция са водещи по отношение на инвеститорите в криптовалути. Забележително е, че една трета от тези инвеститори са на възраст между 24 и 35 години, а само на Азия се падат 326.8 милиона крипто ентусиасти.

Северна Америка се нарежда на второ място със 72.2 милиона инвеститори, притежаващи дигитални активи. Като цяло инвеститорите в криптовалути представляват 6.8% от световното население.

Глобалното разпределение на собствеността върху криптовалути през 2024 г., подчертано от Triple-A, показва, че броят на инвеститорите в криптовалути вече надвишава населението на Съединените щати. С близо 340 милиона граждани на САЩ, както е отчетено от Worldometers през 2023 г., това е само малко повече от броя на крипто инвеститорите в Азия.

Това подчертава нарастващото значение на криптовалутите в световен мащаб и потенциалното им въздействие върху съвременното общество. Например, крипто инвеститорите може би вече ще влияят на президентските избори в САЩ през 2024 г.

Освен това общото население на Индонезия (277.5 милиона) и Пакистан ($240.58 милиона) през 2023 г. възлиза на 518 милиона души, което все още е по-малко от броя на глобалните крипто инвеститори.

Съобщеният брой обаче включва само инвеститори, идентифицирани чрез протоколите за “опознаване на клиентите” (KYC). Много крипто потребители отдават приоритет на финансовата неприкосновеност, която е основно право, признато от структури като Организацията на обединените нации (ООН), което предполага, че действителният брой на ентусиастите на криптовалути може да е по-голям.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.