НАЧАЛО Биткойн

Ето кой е най-важният случай на използване на Биткойн и криптовалутите

20.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой е най-важният случай на използване на Биткойн и криптовалутите

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, наскоро сподели своята гледна точка относно значимите приложения на криптовалутите в блог публикация.

В своята статия Армстронг разглежда въпроса за практическата полезност на криптоактивите, особено в светлината на икономическите предизвикателства, произтичащи от необузданото печатане на пари.

Армстронг подчертава вредните ефекти от прекомерното печатане на пари, което води до икономическо неравенство чрез инфлация и стагнация. Той подчертава нарастващата осведоменост сред обществеността относно нарастващите цени и икономическата нестабилност, като значително мнозинство от американците изразяват желание за обновена финансова система.

В отговор на тези опасения Армстронг твърди, че криптовалутите предлагат решение, като защитават концепцията за „здрави пари“. Той харесва Биткойн спрямо златото, като набляга на неговата децентрализирана природа и фиксирано предлагане, което противодейства на регресивните ефекти на инфлацията. Според Армстронг, създаването на дигитални “здрави” пари представлява новаторски напредък само по себе си.

Освен че служи като защита срещу инфлацията, Армстронг очертава няколко други важни роли, които криптовалутите играят в съвременната икономика. Те включват улесняване на дигитализацията на традиционни валути като щатския долар, позволяване на бързи и рентабилни глобални плащания, осигуряване на алтернативни потоци от приходи за творчески професионалисти и потенциално предлагане на децентрализирани алтернативи на централизираните социални медийни платформи.

Освен това Армстронг насърчава активното участие в оформянето на регулаторния пейзаж за криптовалутите, насочвайки читателите към Standwithcrypto.org, за да подкрепят про-крипто кандидатите на предстоящите избори. Чрез своите прозрения Армстронг подчертава многостранната полезност на криптовалутите и техния потенциал да променят различни аспекти на финансите и обществото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.