НАЧАЛО Други

Ето кои са най-шортваните крипто акции за 2022 г.

декември 18, 2022 9:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са най-шортваните крипто акции за 2022 г.

Цените на криптовалутите не се представят толкова добре в последно време на фона на поредица от фалити в пространството, както и макроикономическите фактори. Какво обаче се случва с акциите на крипто компаниите?

MicroStrategy беше редовно предпочитана акция, a от петък базираната в САЩ софтуерна фирма е на 11 място сред акциите с най-много шорт позиции.

Какви са причините?

Интересно е, че точно преди нея на десето място е банката Silvergate Capital Corporation, която през март отпусна на MicroStrategy $205 милиона, обезпечени с Биткойн (BTC), за закупуването на още около 4,000 BTC.

Лихвеният процент за този заем никога не е бил публикуван, а шефът на MicroStrategy, Майкъл Сейлър веднъж заяви, че компанията държи под попечителство всичките си BTC, което предполага, че Silvergate може да няма достъп до активите, срещу които Сейлър е заел парите.

Silvergate Capital загуби около 85% от стойността си от началото на годината. Освен това компанията никога не е била толкова често в списъка на най-скъпоструващите предприятия, както MicroStrategy. 

Банката беше обект на повишено внимание тъй като беше обвинена в участие в операция за пране на пари, след като FTX се срина през ноември. Silvergate беше един от основните банкови партньори на FTX и Alameda Research. Освен това банката държеше крипто депозити в FTX на стойност до $1 милиард.

Главният изпълнителен директор на компанията Алън Лейн заяви, че „спекулациите“ и „дезинформацията“ се разпространяват от продавачите на къси позиции и добави, че компанията винаги е извършвала надлежна проверка, когато е изпращала плащания на Alameda Research.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите не могат да бъдат спрени – твърди американски сенатор


Някои от инвеститорите на Silvergate съдят компанията за загуби, причинени от това, че не е успяла да разкрие за прането на пари, което е довело до спад в цените. В иска се твърди, че чрез компанията са били изпрани до $425 милиона.

Тежки загуби за Silvergate

Проблемите на Silvergate обаче не започнаха със срива на FTX. В края на третото тримесечие банката отчете загуби на стойност $90.55 милиона и обща загуба от $403 милиона за годината.

Имайки предвид ястребово настроения Федерален резерв (ФЕД) и очакваните структурни рискове на криптовалутния пазар, продавачите на къси позиции може да се чувстват уверени, че могат да шортнат най-слабите звена в крипто сектора. 

Печеленето на пари чрез къси позиции е много по-трудно, отколкото да сте лонг, поради по-високата волатилност, която носи понижението. 

Следващата най-скъпо изкупувана акция след MicroStrategy всъщност е Marathon Digital Holdings, компания за копаене на Биткойн със седалище в Лас Вегас. От началото на годината стойността на акциите на Marathon е спаднала с 86%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене