НАЧАЛО Други

Ето кой е най-големият проблем на изкуствения интелект според съоснователя на Етериум

29.05.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой е най-големият проблем на изкуствения интелект според съоснователя на Етериум

Виталик Бутерин, позната фигура в света на криптовалутите и съосновател на Етериум (ETH), наскоро изтъкна значително предизвикателство, което възпрепятства напредъка на технологията на изкуствен интелект (AI).

Чрез съобщение в своя канал Бутерин обсъди дали надпреварата за доминиране на AI пазара се ръководи главно от финансови стимули.

Макар да признава влиянието на парите в сектора, Бутерин изтъкна една важна разлика: мотивацията на рисковите капиталисти, финансиращи AI проекти, често се различава значително от тази на основателите на проектите.

Той подчерта, че много създатели и учени са истински запалени по развитието на изкуствения интелект и са доволни от постигането на значим напредък, а не непременно астрономическа, възвръщаемост.

Бутерин идентифицира критична пречка: липсата на инвеститори, готови да приемат по-ниска потенциална възвръщаемост. Рисковите капиталисти, които обикновено управляват големи инвестиционни фондове за други лица, често се фокусират върху проекти с потенциал за експоненциален растеж, стремейки се да превърнат милиони в милиарди.

Този акцент върху високата възвръщаемост може да създаде недостиг на финансиране за обещаващи проекти в областта на AI, чиито основатели дават приоритет на иновациите пред огромните печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.