НАЧАЛО Алткойни

Ето кои са меме криптовалутите, почти изцяло контролирани от големи инвеститори

06.03.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са меме криптовалутите, почти изцяло контролирани от големи инвеститори

Макар че първоначално меме криптовалутите олицетворяваха духа на безгрижие и децентрализация, последните тенденции показват промяна в динамиката.

Неотдавнашните данни разкриват, че големите притежатели, обикновено наричани китове, изглежда са основните бенефициенти на меме криптовалутите.

Забележително е, че валути като SHIB, MEME и BABYDOGE отразяват концентрацията на власт сред тези големи притежатели. Анализът показва, че при всяка от тези монети 10-те най-големи портфейла контролират над 50% от общото предлагане в обращение.

Според прозренията на аналитичната платформа Power Your Own Research тази концентрация е особено поразителна за BABYDOGE, като надхвърля 99%. При MEME също се наблюдава значителна централизация, като приблизително 96% от токените се държат от най-големите портфейли. Други валути като SHIB и FLOKI следват примера, като съответно около 75.03% и 69% се държат от 10-те най-големи портфейла. В същото време показателите за BONE, PEPE и DOGE варират между 42% и 54%.

В едно забележително развитие през декември 2023 г. The Blockchain Foundation направи своя набег в сферата на меме монетите, отбелязвайки значителна промяна. Фондация Avalanche също диверсифицира портфолиото си, като включи меме монети, позовавайки се на тяхната значимост в пейзажа на Web3.

В блокчейна на Solana нова “порода” меме монети изглежда предлага по-децентрализиран пейзаж. Докладите на PYOR показват, че 10-те най-големи портфейла контролират само 14.3% от Bonk (BONK) и 22.6% от Dogwifhat (WIF).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.