НАЧАЛО Други

Ето кой има най-големите резерви на петрол в света

10.06.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой има най-големите резерви на петрол в света

Руски изследователски кораб откри големи запаси от петрол откритие в море Уедъл в Антарктика, което се намира в териториалните води на Обединеното кралство съгласно териториалните претенции на Обединеното кралство за антарктическия регион.

Смята се, че тези запаси съдържат около 200 милиарда барела нефтен еквивалент или приблизително 10 пъти повече от общия добив на нефт в Северно море през последните петдесет години.

Анна Флек от Statista обаче заяви, че топлинните източници в Антарктида могат да идват само от въглеводороди и е забранено да се правят сондажи за тях.

Това разбиране е резултат от подписването на Договора за Антарктида през 1959 г. и който е приложен през 1961 г. Договорът запазва континента за съгласувани и мирни цели и не трябва да бъде място или предмет на конфликти. Поради това Антарктида се използва главно за провеждане на научни дейности, по-точно за климатични промени.

В резултат на руското откритие в главите на учените започва да се появяват много въпроси, като например кой има най-големите петролни резерви?

Както показва графиката по-долу, базирана на последния годишен доклад на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), размерът на откритите в Антарктида петролни запаси е значителен.

Всъщност, с оценени доказани запаси от суров петрол в размер на 511 милиарда барела, този район се нарежда на втора позиция в света, веднага след Близкия изток, който през 2022 г. е имал доказани запаси от над 871 милиарда барела. Тази цифра е и почти два пъти по-голяма от отчетените резерви на Саудитска Арабия, въпреки че според последната оценка те са малко по-ниски – 265.5 милиарда. На второ място се нарежда Латинска Америка с 331 милиарда барела, следвана от Африка с 119 милиарда барела.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.