НАЧАЛО Биткойн

Ето кои две компании ще разпалят следващият бичи пазар на Биткойн според Forbes

октомври 20, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои две компании ще разпалят следващият бичи пазар на Биткойн според Forbes

Според неотдавнашен доклад на Forbes се очаква BlackRock и JPMorgan да изиграят значителна роля в следващия подем на пазара на криптовалути, особено в полза на Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и XRP.

Докладът предполага, че през следващия месец ще има съществена промяна на пазара, водена от BlackRock.

От Forbes също така посочиха неотдавнашния скок в цената на BTC, който беше предизвикан от фалшиви съобщения за това, че Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е дала одобрение за спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) на BlackRock.

Докладът подчертава неотдавнашното приемане от BlackRock на базираната на блокчейн система за сетълмент на обезпечения на JPMorgan, което я прави първата компания на Уолстрийт, която прави това. Главният изпълнителен директор на BlackRock, Лари Финк, изрази мнение, че този ход ще постави началото на следващото поколение за пазарите.

През изминалата година Финк все по-ясно изразяваше мнението си за значението на криптовалутите, като в годишното си писмо до акционерите определи технологията като “много важна“. Той също така отбеляза, че в пространството на дигиталните активи се наблюдават “много интересни развития“.

Освен това Финк предвиди крипто да надмине традиционните валути, подчертавайки нейния международен характер, заявявайки:

Важно е, че тъй като е толкова международна, [криптовалутата] ще надмине всяка една валута по отношение на оценката на валутата.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ вече на два пъти отложи решението си относно спот Биткойн ETF на BlackRock. Според различни експерти обаче одобрението от SEC се очаква в началото на следващата година. Бивш директор на BlackRock очаква одобрение в рамките на три до шест месеца, което съвпада с други прогнози.

В допълнение към спот BTC ETF е планирано Биткойн да претърпи четвъртото си халвинг събитие през април 2024 г. Тези събития обикновено се разглеждат като бичи фактор, тъй като намаляват създаването на нови BTC монети.

Комбинацията от това събитие и потенциалното одобрение на спот ETF за BTC може потенциално да предизвика нов подем на крипто пазара. Много пазарни анализатори прогнозират, че основните криптовалути биха могли да достигнат безпрецедентни върхове, надминавайки нивата, наблюдавани през 2021 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.