НАЧАЛО Биткойн

Ето кои акции да следите, докато цената на Биткойн се възстановява

октомври 23, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои акции да следите, докато цената на Биткойн се възстановява

Биткойн (BTC) преживя възход през последните седмици, стимулиран от ключовото решение на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) да не обжалва загубата си срещу Grayscale Investments в окръжния съд на окръг Колумбия на 16 октомври.

Това развитие възроди надеждите за потенциално одобрение на борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн, като предизвика рали не само при флагманската криптовалута, но и при други основни криптовалути, включително Етериум (ETH), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) и BNB.

След решението на SEC цената на Биткойн рязко надхвърли $28,000 и на 19 октомври се търгуваше над $28,500. Освен това в Конгреса се полагат усилия за въвеждане на по-строги правила за борба с прането на пари за криптовалутите.

След вялата 2022 г. Биткойн преживя значителен подем в началото на тази година, като през юли достигна 52-седмичен връх от $31,500. Впоследствие обаче цената му се понижи, достигайки дъно от $24,500 в края на август и през септември, преди да достигне нивото от над $29,500, на което монетата се търгува през последни 2 дни.

Кои 4 акции да наблюдавате докато Биткойн се възстановява?

Що се отнася до акциите, NVIDIA Corporation (NVDA), виден играч в полупроводниковата индустрия, отбеляза забележителен успех през 2023 г.

Като водещ разработчик на графични процесори (GPU), стойността на акциите на NVDA има тенденция да се повишава в условията на процъфтяващ крипто пазар поради жизненоважната роля, която графичните процесори играят в центровете за данни, изкуствения интелект и добива на криптовалути.

Coinbase Global, Inc. (COIN) предоставя финансова инфраструктура и технологична подкрепа за глобалната икономика на криптовалутите, като предлага услуги, вариращи от потребителски сметки до институционални транзакции с криптоактиви.

Block Inc. (SQ) управлява онлайн платформа за дигитални и мобилни плащания, включваща Square и Cash App, с функции, позволяващи трансакции с Биткойн.

CME Group Inc. предлага опции за фючърсни договори за криптовалути, включително такива, базирани на Биткойн и Етериум.

Всяка от тези компании демонстрира положителни прогнози за растеж за текущата година, като NVIDIA води с 221.6% ръст на приходите, следвана от Coinbase с 85.2%, Block с 69% и CME Group с 14.1%.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.