НАЧАЛО Биткойн

Ето кога Биткойн може да стигне $100,000 според исторически сигнали

30.05.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога Биткойн може да стигне $100,000 според исторически сигнали

След като през март Биткойн (BTC) достигна безпрецедентни висоти, надхвърляйки $73,800, преобладаващите пазарни настроения насочиха вниманието към възможността да достигне $100,000 като следващ етап.

Това очакване изглежда се подкрепя от неотдавнашен анализ на крипто експерта TradingShot, който предполага, че Биткойн може да е на прага на значителен ценови скок.

Анализаторът посочи няколко показателя, сигнализиращи, че Биткойн навлиза в последната и най-агресивна фаза на настоящия си възходящ цикъл, обикновено наричан параболично рали.

Ключовите показатели, посочени в анализа, включват глобалния пул на доходност на облигациите, доминиращата циркулираща ликвидност, високодоходните корпоративни облигации и стохастичния индекс на относителната сила (RSI).

Според анализа глобалният пул на доходността на облигациите наскоро е показал възходящо обръщане – модел, исторически свързан със значителни възходящи движения на цената на Биткойн.

По подобен начин индикатори като доминиращата циркулираща ликвидност и високодоходните корпоративни облигации също се обърнаха нагоре, след като достигнаха дъно. Подобни тенденции бяха наблюдавани по време на значителни ралита на Биткойн в миналото, като например през април 2020 г., октомври 2016 г. и юли 2012 г.

Нещо повече, стохастичният RSI, индикатор за инерцията, проби бариерата от 80 пункта на свръхпокупка в двумесечен срок. Исторически погледнато, подобни събития често са предшествали бичи обрати в показателите за ликвидност, което обикновено е водело до достигане на връх на цикъла на Биткойн в рамките на следващите 12-13 месеца.

Правейки паралели с предишни бичи цикли в историята на Биткойн, анализът предполага, че неотдавнашното обръщане на показателите за ликвидност и пробивът на бариерата на свръхпокупка на стохастичния RSI потенциално могат да сигнализират за масивни ценови скокове.

Като се имат предвид тези фактори, TradingShot очаква Биткойн да достигне своя връх около май 2025 г., предоставяйки на инвеститорите времева рамка, в която да се подготвят за значителни пазарни движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.