НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн се възстановява след данните за БВП на САЩ

30.05.2024 16:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се възстановява след данните за БВП на САЩ

Цената на Биткойн се търгува волатилно днес, като крипто пазарът очакваше с нетърпение публикуването на данните за БВП на САЩ.

Данните за БВП по предварителна оценка обаче се оказаха под пазарните очаквания, което доведе до отслабване на инвеститорските настроения.

Последните данни на Бюрото за икономически анализи към Министерството на труда на САЩ разкриха, че БВП на Америка е нараснал с 1.3% през първото тримесечие на фискалната 2024 г., което бе под първоначалните оценки. Този слаб ръст контрастира с повишението от 3.4% през предходното тримесечие.

Отчасти слабите данни за БВП оказаха забележимо въздействие върху нагласите на инвеститорите, предизвиквайки значителни разпродажби както на по-широките финансови пазари, така в крипто сектора.

Въпреки че не отговори на очакванията, първата ревизия на данните за БВП на САЩ се очаква да покаже темп на растеж от 1.2% през първото тримесечие, което може да донесе известно облекчение за инвеститорите. Тези данни предполагат, че икономиката се е представила по-добре от очакваното, което дава лъч надежда на пазарните участници.

Въпреки това продължаващите макроикономически опасения, особено тези, свързани с инфлацията, продължават да натежават върху настроенията на крипто пазара. Федералният резерв на САЩ поддържа по-високи лихвени проценти в отговор на постоянните нива на инфлация, надхвърлящи целевото им равнище от 2%. В резултат на това много инвеститори остават предпазливи, изчаквайки по-ясни сигнали за икономическата траектория, преди да предприемат съществени движения на пазара.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на $68,257 с лек ръст от 0.5% в рамките на 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.