НАЧАЛО Други

Ето за какво се вълнуват крипто експертите през 2024 година

28.12.2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето за какво се вълнуват крипто експертите през 2024 година

В неотдавнашния доклад се посочват потенциални сценарии, включващи използването на Биткойн (BTC) като инфраструктурен слой за децентрализирани приложения (dApps) и подобрения във взаимодействието с потребителите.

Публикуван на 17 декември, платформата за блокчейн анализи Nansen представи доклад, разкриващ прозрения за няколко “висококонюнктурни залога“, очаквани за 2024 г. Тези прозрения обхващат изкуствения интелект (AI) и проектите, изграждащи инфраструктура, използваща блокчейна на Биткойн като основополагащ слой.

Интеграцията на AI и блокчейн технологията се очертава като първоначален фокус за анализаторите на Nansen през 2024 г., което представлява значителен напредък и за двете технологии. Първоначално проектирани за специфични задачи, AI агентите са се развили, за да обработват автономно транзакции и да управляват обмена на стойност в блокчейните. Това развитие предполага потенциална доминация на AI в блокчейн екосистемата.

Освен това блокчейн предоставя възможности за усъвършенстване на индустрията на изкуствения интелект, включително крипто доказателство за дигитални подписи, интегритет на данните чрез IPFS & Merkle Trees и Zero-Knowledge Machine Learning (zkML), позволяващо проверка на моделите на изкуствения интелект без разкриване на специфики.

Освен това анализаторите на Nansen предвиждат токени за възнаграждение на AI агентите и преминаване към потребителски ориентирани приложения като неразделни компоненти на интеграцията на AI и блокчейн.

Подобряването на потребителското изживяване (UX) остава предизвикателство за потребителите на криптовалути и критичен фактор за масовото им приемане.

Вторият залог на Nansen за 2024 г. е съсредоточен върху цялостното подобряване на потребителското преживяване (UX) за децентрализираните приложения (dApps). Тази прогноза се подхранва от продължаващите усилия за опростяване на навигацията и превръщане на приложенията в по-удобни за ползване.

Забележителните катализатори в тази еволюция включват предстоящи стандарти като ERC-4337 за абстракция от сметки в ъпгрейда на Етериум (Dencun), които се очаква значително да подобрят взаимодействията на потребителите с блокчейн.

Докладът също така подчертава значителната еволюция и растеж в сферата на безсрочните суапове и децентрализираните борси (DEX) на пазара на криптовалути. Фактори като иновативни проекти в AMM, CLOB и хибриди за безсрочни договори допринасят за разширяването на адресируемия DEX пазар. Анализаторите очакват, че пазарният дял на DEX-овете в обема на дериватите може да нарасне до 20% до края на 2024 г., в сравнение с настоящите 2%.

Здравината и устойчивостта на Биткойн го позиционират като лидер на крипто пазара, което предизвиква спекулации за потенциалното му разширяване отвъд ролята на средство за съхранение на стойност или средство за транзакции. В доклада се предлага използването на доверието и сигурността на Биткойн за по-широка финансова инфраструктура, въпреки съществуващите предизвикателства по отношение на мащабируемостта и потребителския опит.

Неотдавнашните нововъведения като протокола Ordinals и стандарта BRC-20, позволяващи създаването на незаменяеми токени (NFT) и заменяеми токени в блокчейна на Биткойн, означават нарастващ интерес към разширяване на полезността на Биткойн. Анализаторите предвиждат бъдеще, включващо решения от втори слой и модулни архитектури, използващи платформи като Celestia или OP Stack за разнообразните приложения на Биткойн извън основните транзакции.

Като се има предвид статутът на Биткойн като надеждна криптовалута, анализаторите на Nansen предвиждат неговото продължаващо развитие в различни приложения, което предполага важността на наблюдението на развитието на базата на Биткойн през 2024 г. и след това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.