НАЧАЛО Други

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

20.05.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

Този катализатор включва крипто ентусиасти, които събират $14 милиарда във фиатни пари, които биха могли да реинвестират в криптовалути.

Изминаха почти две години от срива на FTX и оттогава пейзажът се промени значително. Ключово развитие е планът на фалиралата компания да изплати 118% от всички доларови искания на кредиторите, възлизащи на зашеметяващите $14.5 милиарда. Според Пукрин това изплащане ще отиде при физически лица, които вече са инвестирали в крипто.

Въпреки че някои кредитори на FTX може да изберат да запазят доларите си, Пукрин смята, че много от тях вероятно ще реинвестират парите обратно в крипто пазарите. Тази реинвестиция може да бъде особено въздействаща сега, тъй като може да помогне за балансиране на плащанията от Mt Gox.

Когато се комбинират с крипто плащанията на Gemini, общата сума на криптовалутите, изпратена на кредиторите, възлиза на $10.6 милиарда. С включването на фиатните плащания на FTX обаче ще бъде изплатен нетен паричен излишък от $3.9 милиарда.

K33 разгледа нетното въздействие върху ликвидността при различни сценарии, включително три, при които Gox/Gemini продава, и два, при които кредиторите на FTX купуват. Резултатите варират от отрицателен нетен резултат от $2.3 милиарда до положителен от $1.19 милиарда.

Пукрин предполага, че тези оценки може да са твърде консервативни. FTX предвижда сценарий, при който поне 50% от фиатните средства се връщат в BTC. Този сценарий би довел до нетна положителна ликвидност от поне $1.9 милиарда, дори ако купувачите на Gox/Gemini се освободят от 50% от активите си. При оптимален сценарий това може да доведе до нетни покупки, надхвърлящи $4 милиарда.

Пукрин обаче отбеляза също, че времето е от решаващо значение. Докато Gemini цели юни, а крайният срок за плащане на Mt. Gox е октомври, кредиторите на FTX се подготвят за плащания в края на четвъртото тримесечие. Поради това може да отнеме известно време покупките на кредитни инвеститори на FTX да повлияят на нетната ликвидност.

Въпреки това Пукрин остава оптимист, заявявайки:

„Хубаво е да се види, че може би има някои сили, които устояват на натиска на продажбите“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.