НАЧАЛО Биткойн

Ето какво може да даде нужния тласък на Биткойн и криптовалутите

17.03.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво може да даде нужния тласък на Биткойн и криптовалутите

На пазарите на криптовалути се наблюдава значителна търговска активност след въвеждането на борсово търгуваните фондове за Биткойн (BTC).

Друг съществен фактор, допринасящ за потенциално значително покачване на цените, обаче е ескалиращият дълг на САЩ, който понастоящем възлиза на зашеметяващите $34.5 трилиона. Тази огромна цифра на дълга породи опасения относно обезценяването и надеждността на държавните активи.

Рязкото нарастване на дълга на САЩ е безпрецедентно, което подтиква инвеститорите да проявяват предпазливост на традиционните финансови пазари. Несигурността витае около решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти и продължаващото обезценяване на фиатните валути.

Въпреки тези финансови сътресения пазарите на Биткойн демонстрират устойчивост на фона на нарастващата волатилност и икономическия натиск. Освен това показателите, подсказващи потенциална краткосрочна нестабилност на пазара, предполагат отслабване и обезценяване на държавните активи. При такъв сценарий пазарите на криптовалути може да са готови за рязък подем, тъй като инвеститорите насочват инвестициите си към виртуални валути.

Неотдавнашни данни от проучване на Bank of America Global Research, съобщени от Reuters, разкриват значителен ръст в разпределението на инвеститорите към технологични акции и криптовалути. Притокът на средства към криптовалутите се е покачил до $2.4 милиарда през последната седмица от $1.2 милиарда през предходната седмица, което приближава BTC до историческия му връх от приблизително $73,000.

С нарастващите опасения за обезценяване на валутата, произтичащи от ескалиращия дълг на САЩ, хората все повече се ориентират към децентрализирани алтернативи. Вследствие на това Биткойн се очертава като убедителен избор в тази среда.

На фона на намаляващия интерес към държавните активи перспективите пред пазарите на криптовалути изглеждат оптимистични. Различните криптовалути, сред които Биткойн е водещ, показват обещаващ потенциал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.