НАЧАЛО Биткойн

Ето какво мисли директорът на OpenAI за Биткойн

11.12.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво мисли директорът на OpenAI за Биткойн

Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, организацията, която стои зад ChatGPT, изрази подкрепата си за Биткойн (BTC), като подчерта децентрализирания му характер.

Интересът на Алтман към Биткойн не е от скоро, както е видно от по-стара публикация в блога му, в която той първоначално проучва криптовалутата.

В публикация отпреди 10 години Алтман разсъждава върху несигурното бъдеще на Биткойн, очертавайки потенциални сценарии: глобално приемане като резервна валута, провал или оцеляване в нишова роля. Той подчерта значението на истинските, законни транзакции пред спекулативните или незаконните случаи на използване за устойчивостта на валутата.

По това време Алтман констатира, че Биткойн се използва предимно за спекулации и вторично за незаконни транзакции, подчертавайки необходимостта от истински транзакции, за да се поддържа неговата дълготрайност.

Разглеждайки предизвикателствата пред Биткойн, Алтман обсъди опасенията за приемането му, предизвикани от спекулативни тенденции и страхове от превръщането му в световна резервна валута. Той изрази несигурност относно бъдещето му, като взе предвид въпроси като прането на пари, липсата на правителствена подкрепа и предизвикателството да замени щатския долар.

Алтман също така сравни Биткойн със злато като средство за съхранение на стойност, признавайки трудностите при транзакциите с дигитален актив в сравнение с физическа стока, особено в сценарии с ограничен достъп до интернет.

Обсъждайки потенциала на Биткойн, Алтман подчерта перспективите му за евтини глобални транзакции въпреки потенциалните проблеми с прозрачността. В заключение той отбеляза вълнуващите възможности, но запази предпазлива позиция по отношение на бъдещето му.

С течение на времето Биткойн се разви, като получи признание като законно платежно средство и инвестиционен актив, а стойността му нарасна значително, достигайки рекордни стойности в края на 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.