НАЧАЛО Алткойни

Ето какво кара крипто инвеститорите да купуват алткойни

05.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво кара крипто инвеститорите да купуват алткойни

Високопоставен ръководител на компания за управление на криптовалутни активи предположи, че икономическите предизвикателства, пред които са изправени много американци, ги карат да проучват по-рискови инвестиции в алткойни, с надеждата да постигнат значителни печалби.

Травис Клинг, главен директор по инвестициите (CIO) в Ikigai, изрази мнение в X (Twitter), че наблюдава забележим елемент на “финансов нихилизъм” в американското общество.

Клинг твърди, че традиционната американска мечта е станала все по-недостижима, с нарастващите разходи за живот и ограничените възможности за възходяща мобилност. Това според него е накарало младите американци да се обърнат към по-спекулативни криптоактиви като меме монетите.

Като се има предвид мрачната финансова реалност за повечето американци, идеята да се вложи малка сума, например $500, в меме монета с потенциал да увеличи стойността си 50х, става привлекателна.

Преобладаващият начин на мислене се описва като финансов нихилизъм, при който хората са готови да поемат значителни рискове, признавайки вероятността да загубят инвестираната сума, която според тях така или иначе не би имала съществено значение.

Тази преобладаваща нагласа става широко разпространена в Америка и е съществен двигател на рязкото нарастване на спекулативните инвестиции в криптовалути, наричани от Клинг “sh*tcoining“.

Експертът идентифицира две важни тенденции, които оказват влияние върху търговците, търсещи по-висока възвръщаемост в алткойните.

На първо място, има фокус върху относителната оценка, при която инвеститорите избират един криптоактив пред друг въз основа на по-ниската му цена. На второ място, тенденцията на airdrop събитията набира сила, като трейдърите участват в крипто мрежи, за които вярват, че ще ги възнаградят с безплатни токени.

Kling отбеляза, че именно подобни събития са били основна тенденция през 2023 г., като участниците са получавали значителни награди от токени. Тази тенденция подчертава пренебрегването на абсолютните нива на оценка и фундаменталните показатели в полза на придобиването на активи просто защото се възприемат като евтини в сравнение с други.

Въпреки липсата на доверие в класа криптовалутни активи сред американците, Клинг отбеляза, че мнозина все още са готови да навлязат на крипто пазарите, очаквайки по-високи цени. Този парадоксален подход, белязан от скептицизъм и същевременно очакване за поскъпване, характеризира това, което Клинг нарича “финансов нихилизъм” в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Защо трейдърите търгуват със Solana (SOL) и Arbitrum (ARB), но държат тази нова меме монета

Въпреки че Solana и Arbitrum попаднаха в заглавията на вестниците през последния месец, тяхната възвръщаемост беше изключително разнопосочна.

26.02.2024 8:14 3 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

25 държави ще позволят плащания с Shiba Inu (SHIB)

Плащанията със Shiba Inu (SHIB) са позиционирани така, че да придобият по-голяма популярност в приблизително 25 държави по света след неотдавнашното сътрудничество между две известни структури за финансови услуги – Apcopay и CoinPayments.

25.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.