НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето как може да открием дъното на Биткойн

ЮНИ. 18, 2021 17:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето как може да открием дъното на Биткойн

Биткойн и другите крипто активи често развиват подкрепа и съпротива около нивата на Фибоначи, или чрез разширения или корекция. Съотношенията се основават на последователността на Фибоначи, която има връзки със златното сечение.

Тъй като най-голямата криптовалута е така обвързана с математиката, златното сечение може да даде улики къде е Биткойн в последния му пазарен цикъл и дали е поставено дъно.


Криптовалути и математика: повече от просто код и геометрични форми


Кодът на Биткойн е изграден изцяло върху математиката - протоколът му за разпространение също е потопен в математика, както и почти всичко останало около него. Оскъдното предлагане от 21 милиона BTC се намалява наполовина на всеки четири години, а последствието от събитието често представлява дисбаланс между предлагането и търсенето в полза на поскъпването на актива.


Дори моделите на графиките и техническите показатели са малко повече от математически - геометрични фигури, начертани ръчно, и статистически данни, представени чрез графични наслагвания и осцилатори.


Но може ли математиката да се използва и за намиране на върхове и дъна? Един от най-точните инструменти за определянето на върха на всеки пазарен цикъл се нарича индикаторът 'Pi Picle' и се основава на математическата константа със същото име. И според един трейдър, златното сечение служи за намиране на всяко дъно на Биткойн по пътя нагоре по време на бичия пазар.
Как златното сечение може да действа като дъното на Биткойн преди нови върхове


Според псевдонимния анализатор, след като напълно се възстанови до съотношението на Фибоначи 1.0 и пробие над него, Биткойн след това премина през приблизителната стойност на златното сечение от 1.618, за да го тества по-късно. Повторното му тестване доведе до последната голяма корекция преди последния бичи импулс, който отвежда криптовалутата до нейния истински връх на цикъла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн пада до $37,000 - китовете продават


Други инструменти, свързани с математиката, посочиха върха на цикъла, както бе споменато по-горе. Създателят на инструмента обаче казва, че прагът за даване на сигнала е бил толкова близо достигнат, че оставя място за още един потенциален връх на цикъла след няколко месеца.


Цената на Биткойн се опитва да се задържи по-близо до $40,000 след сериозен спад до $30,000 и една от най-лошите регистрирани месечни продажби. Но тази разпродажба стигна направо до златното сечение, както се случи и през последните пазарни цикли, и всеки път това означава край на спада.


Не само че нововъзникващите дигитални активи си възвърнаха върховете, те нараснаха повече с още 500% от минимумите. Както сега знаем математиката рядко греши, що се отнася до криптовалутите, а друго подобно процентно покачване би тласнало цената на Биткойн до над $100,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Крипто китовете прехвърлят $374 милиона в Tether (USDT)

BTC се търгува на $38,280 към момента на публикуване, но в един момент скочи до максимум от $42,628 през уикенда, според CoinGecko.В неделя неизвестен портфейл изтегли USDT на стойност над $153.14 мил...
АВГ. 3, 2021 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wells Fargo ще предлага Биткойн на клиентите си

Това прави Wells Fargo поредната традиционно консервативна финансова институция, която се впуска в пространството.През май беше съобщено, че отделът за инвестиционни проучвания на Wells Fargo Wealth a...
АВГ. 3, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square с $55 милиона печалба от Биткойн през Q2

Square ще придобие австралийската платежна компания Afterpay за $29 милиарда. Това означава, че 16 милиона клиенти ще могат да купуват Биткойн чрез приложението Cash.Стартъпът за дигитални плащания Sq...
АВГ. 3, 2021 13:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум виждат значителен отлив на капитал

Инвестиционните продукти, които проследяват стойността на Cardano и XRP, отчитат незначителен приток от $1,1 милиона и $0,5 милиона, според данни, предоставени от CoinShares.Продуктите с множество акт...
АВГ. 3, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света