Home

Ето как Етериум транзакциите могат да станат по-бързи според Виталик Бутерин

01.07.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как Етериум транзакциите могат да станат по-бързи според Виталик Бутерин

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин се застъпи за подобряване на скоростта на транзакциите в блокчейна, като представи няколко потенциални стратегии за подобряване на мащабируемостта на мрежата и потребителското изживяване.

Въпреки че Етериум отбеляза скорошен напредък, като сегашният прозорец за потвърждаване на транзакциите варира от 5 до 20 секунди – подобно на времето за обработка на кредитни карти – Бутерин смята, че мрежата може да постигне още по-бързи потвърждения чрез иновации като еднослотово финализиране (Single-Slot Finality – SSF) и предварителни “rollup” потвърждения (Rollup Preconfirmations).

Този акцент върху скоростта е от решаващо значение, тъй като ETH се сблъсква с нарастващата конкуренция от страна на други блокчейни и се стреми да остане водеща платформа за децентрализирани приложения (dApps).

Понастоящем Етериум използва консенсусен механизъм Gasper, при който валидаторите гласуват за състоянието на блокчейна на всеки 12 секунди в рамките на времеви интервали и епохи. Въпреки ефективността си тази система често е критикувана заради сложността си и времето за финализиране от 12.8 минути, което много потребители намират за неподходящо.

За да реши тези проблеми, Етериум проучва алтернативи като еднослотовото финализиране, което е повлияно от консенсуса Tendermint, но е пригодено за Етериум. SSF има за цел да ускори финализирането на блоковете, като приключва всеки нов блок, преди да предложи следващия, като по този начин съкрати значително времето за потвърждаване на транзакциите.

Друг обещаващ подход е предварителното потвърждаване на транзакциите, което делегира одобрението им на протоколи от втори слой, като например “rollups“. Тези протоколи използват сигурността на Етериум, като същевременно обработват транзакциите в по-голям мащаб и с по-голяма скорост.

Това разделение на работата между първи слой и втори слой позволява на базовия слой на Етериум да се концентрира върху основни функции като устойчивост на цензура и стабилност, докато решенията от втори слой управляват по-бързата обработка на транзакциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на XRP продължава да се покачва – ще продължи ли тази тенденция?

След неотдавнашните ценови възходи XRP отново се превърна в лидер на крипто пазара.

16.07.2024 17:47 2мин. четене

Binance пуска фючърсна търговия с ливъридж за Dogwifhat (WIF)

Днес е активен ден за крипто пазара със забележителни листвания и увеличения на цените.

16.07.2024 17:00 1мин. четене

Ще избухне ли меме пазарът, както през 2021 година?

Известен крипто анализатор сподели мнението си за потенциалния възход на пазара на меме монети и как той ще се съотнесе към бичия ръст през 2021 г.

16.07.2024 16:30 2мин. четене

Pepe с ръст в цената след значителна инвестиция от фирма за рисков капитал

Pepe отбеляза значителен скок от 23% на 16 юли благодарение на голяма покупка от фирмата за рисков капитал Nascent.

16.07.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.