НАЧАЛО Биткойн

Ето докъде ще спадне цената на Биткойн според икономиста Питър Шиф

03.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето докъде ще спадне цената на Биткойн според икономиста Питър Шиф

Питър Шиф, известен с критичната си позиция относно Биткойн и застъпничеството за златото, предложи своята гледна точка за текущата траектория на BTC, прогнозирайки потенциален натиск надолу в близко бъдеще, с целева цена от $54,000.

Шиф забеляза тревожен модел на графиката на Биткойн, което предполага възможен спад в цената му. Той подчерта неотдавнашен пазарен анализ, показващ промяна в настроенията сред търговците.

Това наблюдение идва на фона на повишена волатилност и несигурност около Биткойн, който наблюдава низходяща тенденция през последните няколко дни. Забележките на Шиф за краткосрочния негативен потенциал на Биткойн предизвикаха значителен интерес в общността на криптовалутите.

Посочвайки нивото от $60,000, преди това ниво на подкрепа, сега превърнало се в съпротива, Шиф идентифицира краткосрочен модел глава и рамене на графиката на Биткойн. Той постави целта за спад на $54,000 въз основа на този модел.

Изразявайки безпокойство относно липсата на покритие на Биткойн от страна на CNBC на фона на намаляващите притоци на капитал към спот Биткойн ETF, Шиф разкритикува мълчанието на канала по въпроса. Той предположи, че ако фондовете бяха отбелязали 10% увеличение, CNBC щеше да го покрие.

Биткойн критикът последователно изразява скептицизъм относно криптовалутата, като наскоро прогнозира, че купувачите на спот BTC ETF ще се оттеглят, тъй като нестабилността на пазара нараства. Той вярва, че тъй като дългосрочният мечи пазар на Биткойн набира скорост, новите инвеститори в тези фондове вероятно ще последват примера му.

В светлината на продължаващите колебания на пазара, Шиф подчерта мечите перспективи на Биткойн в сравнение със златото, което предполага по-малко благоприятна тенденция за криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.