НАЧАЛО Алткойни

Етериум вече изгори ETH на стойност близо $6 милиарда

март 22, 2022 10:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум вече изгори ETH на стойност близо $6 милиарда

Етериум на стойност почти $6 милиарда вече са изгорени, тъй като $6 милиона се премахват от обращение всеки ден.

Въпреки големия спад в таксите за газ, мрежата все още може да изгори значително количество етер, което е достатъчно за намаляване наполовина на нетната емисия.

След внедряването на механизма за изгаряне на Етериум, предлагането на втората по големина криптовалута намалява до над два милиона ETH, което при най-високата стойност на актива за всички времена ще струва почти $10 милиарда.

Основната причина за внедряването на EIP-1559, който съдържаше механизма за изгаряне, беше прехвърлянето на властта от ръцете на миньорите на Етериум в ръцете на бъдещи валидатори. Актуализацията промени структурата на таксите и добави концепцията за „базова такса„, което намали разходите за транзакции в мрежата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум кит купи $90,000,000 от този алткойн

Въпреки първоначалния стремеж за намаляване на средната цена на транзакциите, рязкото нарастване на DeFi и NFT индустриите доведе до скок в таксите за газ, увеличавайки разходите за някои транзакции до повече от $100 в периоди на претоварване на мрежата.

Етериум става дефлационен

След първия месец от внедряването на механизма за изгаряне, мрежата на Етериум произведе първия дефлационен блок, който донесе по-малко Етериум в ръцете на потребителите, отколкото беше изгорен по това време.

Дефлацията на втората по големина криптовалута беше дългоочаквано събитие на пазара, тъй като най-вероятно ще доведе до повишаване на стойността на актива въпреки цялостното намаляване на предлагането.

Малко след внедряването на механизма за изгаряне, Етериум представи договора за стейкинг на Етериум 2.0, който придоби огромна популярност и наскоро отбеляза огромен етап от 10 милиона ETH, заключени в него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене