НАЧАЛО Алткойни

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи "скрита адресна система" за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

В блог публикация Бутерин пише, че неприкосновеността на личния живот е „едно от най-големите оставащи предизвикателства в екосистемата на Етериум“.

Системата за скрити или „stealth“ адреси се основава на механизъм, който би позволил на всеки портфейл в Етериум да генерира криптографски замаскирани публични адреси, за да получава средства по частен начин и да има достъп до тях, използвайки специален код, наречен „ключ за харчене“ (или spending key).

Бутерин посочи, че скритите адреси дават същите свойства за поверителност като тези на някой, който генерира нов адрес за всяка транзакция. Тези скрити адреси са начин за увеличаване на поверителността в Етериум чрез създаване на уникални, анонимни адреси за всяка транзакция.

Всеки път, когато някой извършва транзакция, той може да генерира нов скрит адрес, така че да е трудно да проследи транзакциите или да определи кой изпраща и получава активи. Това означава, че историята на транзакциите на всеки потребител може да остане поверителна. Бутерин също така предложи да се използват ZK-SNARKs, съкращение от „zero-knowledge proofs“, за да се увеличи поверителността на системата и да се затрудни свързването на скритите адреси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


В Етериум транзакциите са публични по подразбиране, което може да породи опасения за неприкосновеността на личния живот. Съществуват начини за постигане на поверителност на транзакциите в мрежата, като например използване на миксери на криптовалути като Tornado Cash. Такива методи обаче могат да повдигнат регулаторни въпроси. Това се наблюдава при Tornado Cash, който беше санкциониран от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ за потенциално незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене