НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Големите инвеститори шортват актива с рекордни темпове

ноември 22, 2022 14:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Големите инвеститори шортват актива с рекордни темпове

Според водещ мениджър на дигитални активи, институционалните инвеститори влагат по-големи суми в криптоинвестиционни инструменти за къси позиции.

В докладът за потоците на фондовете за дигитални активи се твърди, че през миналата седмица при криптоинвестиционните продукти най-много входящи потоци са се насочили към шорт инвестиционни позиции, които позволяват на ивнеститорите да залагат срещу цената на актива.

Притокът в инвестиционни инструменти за шорт позиции представлява 75% от общия приток, което предполага, че като цяло настроенията са дълбоко негативни за актива, докато общите AUM [активи под управление] вече е на най-ниската си точка от 2 години насам – $22 милиарда.

Според информацията инвестиционни инструменти за шортване на Биткойн (BTC) отбелязват приток във всички региони, въпреки че това не означава непременно, че настроенията на всички инвеститори са еднакви.

На регионално ниво, приток на средства към шорт продукти се вижда както в САЩ, така и в Европа, въпреки че при някои продукти за [залагане срещу цената на актива] има отлив, което най-вероятно значи, че мнението на инвеститорите е разделено по отношение на това дали пазарът е достигнал дъното си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Повече хора са на печалба в сравнение с март 2020 г.


В докладът още се споменава, че инвестиционните инструменти на BTC съставляват по-голямата част от вливащите се капитали сред продуктите за дълги позиции, привличайки $14.3 милиона през миналата седмица.

Виждат се входящи потоци в Биткойн на обща стойност $14 милиона, но когато се компенсират от входящите потоци в инвестиционни продукти за къси позиции, нетните потоци излизат на минус $4.3 милиона. Капиталът в шорт позициите на BTC сега възлиза на $173 милиона, което е близо до най-високата стойност от $186 милиона.

Съобщава се още, че при лонг продуктите на Етериум (ETH) се наблюдават незначителни отливи. За сметка на това в шорт позициите на ETH има притоци, подобни на тези при BTC.

При Етериум има незначителни изходящи потоци на обща стойност $0.8 милиона, въпреки че при актива се реализира и най-големият рекорден приток в шорт продукти на ETH на обща стойност $14 милиона. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Може ли Dogecoin да достигне $1? Wall Street Memes засенчва $DOGE

Dogecoin се радва на огромно доверие от Илон Мъск и много крипто фенове. Това беше и първата меме криптовалута, която успя да покори света, а в известен период от време дори логото на Twitter беше снимка на DOGE.

май 30, 2023 18:00 4 мин. четене

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.