НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Алткойнът се представя по-добре от Биткойн (BTC)

ноември 7, 2022 12:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Алткойнът се представя по-добре от Биткойн (BTC)

Според данни на Glassnode Етериум (ETH) е възстановил доминантната си позиция спрямо Биткойн (BTC).

Метриката BTC-ETH Dominance е осцилатор, който проследява тенденциите за макро представянето на двата най-големи криптоактива. Той отчита само пазарната капитализация на Биткойн спрямо комбинираната пазарна капитализация на дигиталните валути.

Така че, когато метриката е над розовата линия, ETH относително превъзхожда флагманската криптовалута.

Поглед към графиките показва, че доминантното положение на Етериум над Биткойн се е увеличило от юли 2021 г. насам и е достигнало своя връх през юли 2022 г., само няколко месеца преди Сливането.

През цялата 2016 г. BTC запази доминатността си над ETH, но през 2017 г. ETH изпревари водещия дигитален актив по пазарна доминация. Биткойн си върна за кратко мястото в началото на 2018 г., но скоро Етериум го изпревари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг


Въпреки това BTC зае това място през втората половина на 2018 г. и го запази до 2021 г. Към юли 2021 г. доминантността на ETH започна да се завръща като достигна своя връх през юли 2022 г., когато възстанови част от загубите, причинени от срива на Terra LUNA и когато мрежата се подготвяше да премине към доказателство за залог (PoS).

Етериум изпреварва Биткойн през октомври

Ценовото представяне на ETH през октомври надминава това на Биткойн, според данни на Santiment.

В месец, който се характеризираше предимно с хакове и със значително покачване на стойностите на меме токените, ETH успя да се повиши с над 20%. В началото на октомври дигиталният актив се търгуваше на цена от около $1,300, а към 31 октомври достигна $1,500.

В рамките на същия период Биткойн регистрира едва 6% увеличение. В началото на октомври той се търгуваше за около $19,500 като завърши месеца на цена над $20,500.

Междувременно и двата актива имаха лош старт на ноември; ETH загуби около 3% от стойността си през последните 24 часа, докато BTC се понижи с 0.6%. Въпреки това двете водещи монети запазиха нивата си на подкрепа от съответно $1,500 и $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.