НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Алткойнът се представя по-добре от Биткойн (BTC)

ноември 7, 2022 12:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Алткойнът се представя по-добре от Биткойн (BTC)

Според данни на Glassnode Етериум (ETH) е възстановил доминантната си позиция спрямо Биткойн (BTC).

Метриката BTC-ETH Dominance е осцилатор, който проследява тенденциите за макро представянето на двата най-големи криптоактива. Той отчита само пазарната капитализация на Биткойн спрямо комбинираната пазарна капитализация на дигиталните валути.

Така че, когато метриката е над розовата линия, ETH относително превъзхожда флагманската криптовалута.

Поглед към графиките показва, че доминантното положение на Етериум над Биткойн се е увеличило от юли 2021 г. насам и е достигнало своя връх през юли 2022 г., само няколко месеца преди Сливането.

През цялата 2016 г. BTC запази доминатността си над ETH, но през 2017 г. ETH изпревари водещия дигитален актив по пазарна доминация. Биткойн си върна за кратко мястото в началото на 2018 г., но скоро Етериум го изпревари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг


Въпреки това BTC зае това място през втората половина на 2018 г. и го запази до 2021 г. Към юли 2021 г. доминантността на ETH започна да се завръща като достигна своя връх през юли 2022 г., когато възстанови част от загубите, причинени от срива на Terra LUNA и когато мрежата се подготвяше да премине към доказателство за залог (PoS).

Етериум изпреварва Биткойн през октомври

Ценовото представяне на ETH през октомври надминава това на Биткойн, според данни на Santiment.

В месец, който се характеризираше предимно с хакове и със значително покачване на стойностите на меме токените, ETH успя да се повиши с над 20%. В началото на октомври дигиталният актив се търгуваше на цена от около $1,300, а към 31 октомври достигна $1,500.

В рамките на същия период Биткойн регистрира едва 6% увеличение. В началото на октомври той се търгуваше за около $19,500 като завърши месеца на цена над $20,500.

Междувременно и двата актива имаха лош старт на ноември; ETH загуби около 3% от стойността си през последните 24 часа, докато BTC се понижи с 0.6%. Въпреки това двете водещи монети запазиха нивата си на подкрепа от съответно $1,500 и $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене