НАЧАЛО Алткойни

Етериум ETF вече са одобрени, но кога ще могат да се търгуват?

24.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF вече са одобрени, но кога ще могат да се търгуват?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри осем спот Етериум ETF с обща заповед, включително предложения от BlackRock, Fidelity и Grayscale.

Въпреки това, преди тези продукти да започнат да се търгуват, техните регистрационни заявления S-1 трябва да влязат в сила.

За разлика от процеса на одобрение на Биткойн ETF, при който тези формуляри бяха подготвени предварително, SEC се ангажира с емитентите на Етериум ETF едва в началото на тази седмица. Това забавяне в комуникацията породи спекулации за потенциални политически фактори, които играят роля. Въпреки че емитентите бързо пригодиха 19b-4 формулярите преди крайния срок за ETF на VanEck, напредъкът по S-1 формулярите остава несигурен.

Според източници, запознати с процеса, разрешаването на всякакви проблеми с S-1 може да отнеме седмици, в зависимост от реакцията на SEC. Вследствие на това дискусиите между борсите и емитентите относно пускането на ETF все още не са започнали.

Експертите от бранша, включително ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас, очакват напрегнат период, като сроковете за пускане на ETF зависят от напредъка на S-1 формулярите. Galaxy Digital прогнозира потенциално листване на спот ETF за Етериум на борсите през юли или август, отбелязвайки сравнително по-високия им рисков профил в сравнение със спот ETF за Биткойн.

С днешното одобрение се очаква SEC да предостави обратна информация на емитентите относно техните S-1 формуляри. Едва след приключването на този процес и готовността на борсите може да започне търговията.

Ето защо, въпреки че одобрението означава важен етап, действителната търговия с ETH ETF може да не започне до няколко седмици, в зависимост от регулаторните и оперативните съображения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.