НАЧАЛО Алткойни

Ethereum Classic подобрява протокола на мрежата си

май 30, 2018 22:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ethereum Classic подобрява протокола на мрежата си

Ethereum Classic (ETC) вече успешно осъществи ъпгрейд на протокола, който ще гарантира, че копаенето ще остане жизнеспособно в бъдеще, според данни на ETC Block Explorer на 29-ти май.

Fork-а, наречен ECIP-1041, премахна така наречената функция „Difficulty Bomb“ от мрежата ETC на блок 5,900,000. „Бомбата“ е компонент на оригиналния код на Етериум (ETH), предназначен за експоненциално увеличаване на трудността на добива до степента, в която би станала непропорционално бавна, като по този начин задейства необходимостта от преминаване към Proof-of-Stake (PoS) консенсусен алгоритъм. Тази характеристика обикновено се нарича „Ethereum Ice Age“, защото всъщност ще замразява блокчейн валидации.

Ethereum Classic се формира след като Етериум претърпя hard fork от оригиналния блокчейн през 2016 г. поради несъгласие с това как да се справят с DAO хака.

Настройването на протокола ECIP-1041 няма да доведе до създаването на AirDrop, нито до създаването на нов токен.

От своя страна през октомври 2017 г. Етериум се опита да отложи difficulty bomb-а с повече от година, тъй като Фондацията продължава да полага основите на прехода към нейната хибридна PoS система, Casper.

Веднъж, като Ethereum се премести в PoS, мрежата на ETC, която според съобщенията няма планове за преминаване към PoS, би могла да се надява да наследи значителна част от хешираната мощност за добив на криптовалути, посветена на ETH в сегашната му форма.

Дебатът за PoS и PoW (Proof-of-Work) продължава да разделя крипто общността. Само тази седмица един бразилски изследовател изчисли, че може да отнеме само 55 млн. Долара, за да хакне мрежата на Ethereum Classic, за да реализира печалба от 1 милиард долара, като твърди, че PoW алгоритъмът PoW на мрежата е по-уязвим от атака с 51% от PoS.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини