НАЧАЛО Алткойни

Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

юни 16, 2018 21:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

Етереум (ETH) разработчиците наскоро обсъдиха най-важните предстоящи актуализации в мрежата на ETH.

Обсъждането се случи по време на срещата Етериум Core Devs # 40, която се проведе петък, 15-ти юни. Централна тема на скорошната среща е пренасрочването на датата за пускането на двете основни актуализации на веригата Етериум – Каспър и sharding.

Каспър трябваше да бъде освободен като интелигентен договор, отделно от актуализацията. Новите предложения предполагат, че Каспър може да бъде пуснат на shard или на странична верига.

Sharding, обявено от съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин, през април 2018 г., е метод за увеличаване на броя на транзакциите, които блокчейнът може да обработва. Идеята е, че възлите съхраняват само част от разпределения регистър, но всеки елемент(shard), т.е. възел, може да разчита на информацията на другите.

Casper FFG беше публикуван за пръв път през октомври 2017 г. като „proof of stake (PoS)-based finality system which overlays an existing proof of work (PoW) blockchain“. Тя има за цел да реши „отворените въпроси за икономическата финалност чрез валидаторни депозити и крипто – икономически стимули.“

В края на април беше представено предложението за подобрение на Етереум (EIP) # 1011: Hybrid Casper FFG с цел решаване на проблемите, свързани с крипто копаенето, чрез осигуряване на хибридна консенсусна система.

Според последното предложение(EIP) мрежата ETH би съчетала PoW с консенсус PoS, с цел евентуалeн преход към PoS.

Според EIP, една от спецификациите на актуализацията намалява възнаграждението за миньорите от 3 ETH до 0,6 ETH. Както каза Бутерин на неотдавнашната среща, че пренасрочването на sharding и Каспър ще увеличи мащаба на веригата до теоретичния максимум.

Бутерин предложи, че разсрочването на подобренията ще намали сумата на депозита, необходима за участие в осигуряването на мрежата от 1500 ETH до 32 ETH, което би направило участието в залагането „по-жизнеспособно„. Бутерин твърди също така, че новият модел ще позволи на разработчиците да пуснат Casper без да се нарушава мрежата на Етериум, твърдейки, че Casper е „по-отделен от главната верига.“

Компонентът Casper е малко по-отделен от главната верига. Това означава, че може да се развие по-малко интригуващо по някои начини, може да се развие като отделна верига и да има свои собствени правила.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Cardano е оценена „твърде агресивно“, твърдят от Messari

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Messari, цената на Cardano (ADA) е „по-агресивна“ в сравнение с показателите за приемане на блокчейна. 

август 9, 2022 12:25 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене