НАЧАЛО Алткойни

Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

юни 16, 2018 21:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ще комбинира Каспър и Sharding актуализациите

Етереум (ETH) разработчиците наскоро обсъдиха най-важните предстоящи актуализации в мрежата на ETH.

Обсъждането се случи по време на срещата Етериум Core Devs # 40, която се проведе петък, 15-ти юни. Централна тема на скорошната среща е пренасрочването на датата за пускането на двете основни актуализации на веригата Етериум – Каспър и sharding.

Каспър трябваше да бъде освободен като интелигентен договор, отделно от актуализацията. Новите предложения предполагат, че Каспър може да бъде пуснат на shard или на странична верига.

Sharding, обявено от съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин, през април 2018 г., е метод за увеличаване на броя на транзакциите, които блокчейнът може да обработва. Идеята е, че възлите съхраняват само част от разпределения регистър, но всеки елемент(shard), т.е. възел, може да разчита на информацията на другите.

Casper FFG беше публикуван за пръв път през октомври 2017 г. като „proof of stake (PoS)-based finality system which overlays an existing proof of work (PoW) blockchain“. Тя има за цел да реши „отворените въпроси за икономическата финалност чрез валидаторни депозити и крипто – икономически стимули.“

В края на април беше представено предложението за подобрение на Етереум (EIP) # 1011: Hybrid Casper FFG с цел решаване на проблемите, свързани с крипто копаенето, чрез осигуряване на хибридна консенсусна система.

Според последното предложение(EIP) мрежата ETH би съчетала PoW с консенсус PoS, с цел евентуалeн преход към PoS.

Според EIP, една от спецификациите на актуализацията намалява възнаграждението за миньорите от 3 ETH до 0,6 ETH. Както каза Бутерин на неотдавнашната среща, че пренасрочването на sharding и Каспър ще увеличи мащаба на веригата до теоретичния максимум.

Бутерин предложи, че разсрочването на подобренията ще намали сумата на депозита, необходима за участие в осигуряването на мрежата от 1500 ETH до 32 ETH, което би направило участието в залагането „по-жизнеспособно„. Бутерин твърди също така, че новият модел ще позволи на разработчиците да пуснат Casper без да се нарушава мрежата на Етериум, твърдейки, че Casper е „по-отделен от главната верига.“

Компонентът Casper е малко по-отделен от главната верига. Това означава, че може да се развие по-малко интригуващо по някои начини, може да се развие като отделна верига и да има свои собствени правила.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Ето защо Dogecoin (DOGE) скочи с 30% за седмица

Тъй като периодът на затруднения за най-големите активи на пазара на криптовалути продължава, някои токени се справят особено добре.

ноември 28, 2022 23:14 1 мин. четене

XRP: Тревожен тренд за алткойна

Въпреки мечият пазар, през последните седмици XRP се радваше на продължително рали. По-специално, активът получи тласък от продължаващото дело между компанията майка Ripple и Комисията за обмен на ценни книжа (SEC).

ноември 28, 2022 18:49 1 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим тази седмица

Криптопазарът все още се опитва да продължи напред след срива на борсата FTX, който се отрази на стойността на повечето дигитални активи.

ноември 28, 2022 16:30 1 мин. четене

Cardano (ADA): Ето колко проекта работят на блокчейна

Към 25 ноември 2022 г. има над 1,140 проекта, захранвани от Cardano, но това е малка част от добрите показатели като говорим за мрежата.

ноември 28, 2022 15:20 1 мин. четене