НАЧАЛО Алткойни

Етериум китовете местят токените си на борсите

август 25, 2022 18:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум китовете местят токените си на борсите

Блокчейнът на Етериум ще бъде подложен на едно от най-големите обновявания от създаването си, тъй като ще премине към консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS) от сегашния консенсус, базиран на доказателство за работа (PoW).

Датата на Сливането е насрочена за 15 септември, след успешното интегриране на тестовата мрежа Goerli – последното сливане на тестови мрежи преди действителния преход. Етериум (ETH) беше в бичи подем след обявяването на датата на Сливането през юли, като цената на ETH се повиши до нов шестмесечен връх от над $2,000 – но не успя да консолидира критичната съпротива.

Затишие на биковете

Изглежда, че бичият ентусиазъм по отношение на цената на токена и пазарните настроения намалява с наближаването на датата на Сливането. Значителна част от китовете на ETH отбелязаха рязък спад в притежанията си.

Данните на фирмата за крипто анализи Santiment сочат, че разликата между 10-те най-големи неборсови адреса на Етериум и борсовите адреси се стеснява. През последните три месеца топ адресите на китовете са изпратили значително количество ETH на борсите, тъй като при неборсовите адреси се наблюдава спад от 11%, докато при борсовите адреси се наблюдава ръст от 78%.

Потокът от криптовалути на борсите се счита за индикатор за мечи настроения и често сочи към това, че търговците реализират печалба чрез продажба на своите токени. Увеличаването на количеството ETH от китовите адреси на борсите предполага, че тези китове очакват цената да се понижи в близко бъдеще.

Какво се очаква от Сливането?

Много пазарни анализатори също така смятат, че Сливането ще бъде събитие от типа “купи слуха, продай новината”. Където пазарът се повиши след потвърждаването на датата на Сливането, но в крайна сметка може да се наблюдава спад на цената след ключовото събитие. Това означава, че ако се очакват добри новини някъде в бъдещето, цената често ще се повиши в очакване на тази дата, но не непременно след нея.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има абсолютен срив на крипто пазара – Х. Дент


Сливането ще отбележи завършването на втората от трите фази на прехода на Етериум към консенсуса PoS. Процесът на преход към PoS започна през декември 2020 г. с пускането на Beacon Chain.

Текущата фаза беше планирана да приключи до средата на 2021 г., но поради няколко забавяния сега е предвидена за третото тримесечие на 2022 г. Третата фаза ще бъде най-важната, тъй като ще въведе няколко функции за мащабируемост, като например шардинг и значително намаляване на потреблението на енергия на блокчейна.

Събитието от 15 септември е важен етап за Етериум, но в същото време Сливането би означавало само промяна на консенсуса за добив. Ключовите предимства като висок капацитет на транзакциите, по-ниски такси за газ и намаляване на потреблението на енергия ще дойдат след завършването на третата фаза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене