НАЧАЛО Алткойни

Илон Мъск оприличи NFT като URL към JPEG

ноември 6, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск оприличи NFT като URL към JPEG

Илон Мъск наскоро изрази загриженост относно някои NFT проекти, които не осигуряват изцяло сигурността на активите в блокчейна, по време на участието си в подкаста на Джо Роган. 

Мъск изтъкна, че в някои случаи NFT по същество представлява връзка към JPEG файл, а не действителното изображение, което се съхранява в самият блокчейн. Той предположи, че би било разумно пълното произведение на изкуството да се кодира директно в блокчейна, за да се предотврати потенциална загуба в случай на закриване на хостинг компанията.

Аргументът на Мъск произтича от инцидента с Coachella NFT през февруари 2022 г., когато чрез FTX.US бяха продадени NFT-та на стойност $1.5 милиона. Поради последвалия фалит на FTX тези NFT станаха недостъпни, оставяйки купувачите без достъп до закупените от тях активи.

Важно е обаче да се отбележи, че опасенията на Мъск не се отнасят за всички NFT проекти. Някои инициативи, като например пикселно-базираните проекти като CryptoPunks, CyberBrokers и Bitcoin Ordinals, наистина съхраняват произведения на изкуството директно в блокчейна. Тази практика гарантира, че активите остават достъпни, докато съществува блокчейн мрежата.

Защитниците в социалните медии посочиха Ordinals като примерна илюстрация на по-устойчивия модел, за който се застъпва Мъск.

По-специално, Bitcoin Ordinals прилагат уникален подход, като записват текст или изображения директно върху блокчейна на Биткойн, гарантирайки тяхната трайност и неизменност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.