НАЧАЛО Други

Илон Мъск загуби $200 милиарда от нетното си състояние

януари 4, 2023 17:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск загуби $200 милиарда от нетното си състояние

В нов доклад се твърди, че главният изпълнителен директор на Tesla, Twitter и SpaceX Илон Мъск е загубил около $200 милиарда за около 13 месеца в условията на сериозна корекция на акциите.

Според доклад на Bloomberg нетното състояние на Мъск е достигнало връх от $340 милиарда през ноември 2021 г., но сега е спаднало до $137 милиарда, което го прави единственият човек в историята, чието нетно състояние e спаднало с $200 милиарда.

Сега Мъск е вторият най-богат човек в света, след като загуби първото място, което заемаше от септември 2021 г. насам. Французинът Бернар Арно, главен изпълнителен директор на гиганта за луксозни стоки LVMH, който притежава марки от висок клас като Bulgari, Christian Dior и TAG Heuer, вече е най-богатият човек в света с нетно състояние от $162 милиарда.

Според Bloomberg Tesla е била причина за по-голямата част от богатството на Мъск, но спадът в цената на акциите ѝ сега е довел до това, че SpaceX вече е най-големият актив на милиардера. Bloomberg изчислява, че делът на Мъск в SpaceX в момента възлиза на $44.8 милиарда, докато делът в Tesla се оценява на около $44 милиарда. Между ноември 2021 г. и декември 2022 г. цената на акциите на Tesla спадна с над 70%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да е сериозна възможност в момента, твърди анализатор


Освен спада на акциите на Tesla, през 2022 г. Мъск продаде и значителна част от дела си в производителя на електрически автомобили, за да финансира покупката си на Twitter за $44 милиарда.

Придобиването на социалната мрежа от страна на Мъск през октомври 2022 г. съвпадна с временното поскъпване на водещата меме криптовалута Dogecoin (DOGE). Миналия месец вторият по богатство човек в света заяви, че в крайна сметка в Twitter неминуемо ще се добавят криптоплащания като функция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене