НАЧАЛО Други

Илон Мъск с предложение за примирие с OpenAI, но при едно условие

08.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск с предложение за примирие с OpenAI, но при едно условие

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, предложи решение на пора с OpenAI, ръководена от Сам Алтман. Предложението му обаче зависи от едно извънредно предизвикателно условие.

В началото на март Мъск подаде иск срещу OpenAI и Алтман във Върховния съд на Сан Франциско, твърдейки, че е нарушено споразумението поради опасения, свързани с развитието на изкуствения интелект (AI), ориентирано към печалба. В иска се твърди, че OpenAI се е насочила към търговски интереси, а не към първоначалната си мисия за разработване на AI за подобряване на човечеството.

Мъск изтъкна по-специално сътрудничеството на OpenAI с технологичния гигант Microsoft, твърдейки, че това партньорство е отклонило компанията от основните ѝ цели. За да отговори на тези опасения, Мъск поиска OpenAI да се върне към корените си като организация с отворен код и поиска съдебно разпореждане, което да предотврати използването на технологията за изкуствен общ интелект (AGI) с отворен код с цел финансова изгода.

Малко след това OpenAI разпространи вътрешна бележка сред служителите си, в която изрази категорично несъгласие с иска на Мъск. Компанията гледа на действията на Мъск със съжаление, особено като се има предвид предишното му участие в компанията още от нейното създаване. Джейсън Куон, главен стратегически директор на OpenAI, предположи, че искът на Мъск може да се дължи на разкаянието му, че в момента не се занимава активно с компанията.

Нестандартното предложение на Мъск към OpenAI

В изненадващ развой на събитията Мъск посочи, че би обмислил да се откаже от съдебния иск срещу OpenAI при едно условие: ако компанията се ребрандира като “ClosedAI“.

Това искане на Мъск се смята за нереалистично, което означава, че милиардерът може да не е склонен да уреди делото в близко бъдеще.

Смята се, че враждебността между Мъск и OpenAI е възникнала от предполагаем неуспешен опит за интегриране на OpenAI в Tesla.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.