НАЧАЛО Други

Илон Мъск планира да превърне новия Twitter във финансова платформа

октомври 28, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск планира да превърне новия Twitter във финансова платформа

Илон Мъск предвижда бъдеще, в което X (Twitter) ще се превърне в цялостна финансова платформа, която ще премахне необходимостта потребителите да поддържат традиционни банкови сметки.

Този амбициозен план има за цел да бъде реализиран до края на 2024 г., както Мъск разкри в неотдавнашно обръщение към служителите на X.

Мъск подчерта, че под “плащания” той има предвид обхващането на всеки аспект от финансовия пейзаж на индивида. Това се простира отвъд обикновените транзакции между познати, достигайки до момента, в който конвенционалната банкова сметка става излишна.

Откакто придоби платформата, известна преди това като Twitter, Мъск демонстрира непоколебима решимост да промени формата на X. Той се застъпва активно за укрепване на финансовите ѝ функции, включително за предлагане на по-голям дял от приходите на потребителите за тяхното участие в съдържанието.

За да подготви почвата за тази финансова трансформация, X усърдно работи за осигуряване на допълнителни лицензи в цялата страна. Мъск очаква, че тези стратегически ходове ще създадат необходимата инфраструктура за навлизане в платежната индустрия.

Мъск сподели мислите си спрямо генезиса на начинанието X/PayPal, разкривайки, че той и Дейвид Сакс са замислили пътната му карта още през юли 2000 г. Той изрази съжаление, че след интеграцията си с eBay PayPal не само е пропуснала да осъществи останалата част от визията им, но и е изостанала в някои жизненоважни аспекти.

В резултат на това той твърди, че PayPal сега изостава от по-всеобхватния продукт, който са предвиждали преди повече от две десетилетия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.