НАЧАЛО Други

Илон Мъск отправи предупреждение за чат приложенията като WhatsApp

26.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск отправи предупреждение за чат приложенията като WhatsApp

Технологичният милиардер Илон Мъск наскоро предупреди за проблеми с поверителността на приложенията за съобщения или по-специално WhatsApp.

Мъск изрази недоверие към WhatsApp, твърдейки, че редовно прехвърля лични потребителски данни, включително през нощта. Това предизвика дебат в крипто общността, като някои се съгласиха с опасенията на Мъск, а други, включително известни крипто личности, поставиха под съмнение валидността на твърденията му.

Габор Гурбакс, стратегически съветник в Tether и VanEck, оспори изявлението на Мъск, отбелязвайки, че съобщенията на WhatsApp трябва да бъдат защитени чрез криптиране от край до край. Мъск подкрепи твърденията си с видео, показващо как WhatsApp уж активира телефонните микрофони на потребителите през нощта, за да предава криптирани данни към сървърите на компанията.

Като се има предвид, че WhatsApp е собственост на Meta, компания, която по-рано беше критикувана за проблеми с поверителността на данните, предупреждението на Мъск придоби сила.

Потребители, включително предприемачът Джон Кармак, разпитаха Мъск в коментарите, търсейки конкретни доказателства за изтичане на лични данни от WhatsApp като снимки, обаждания и съобщения. Докато някои се съмняваха в твърденията на Мъск, мнозина застанаха на негова страна, споделяйки опасенията му за поверителността.

По-рано тази седмица Мъск също коментира нова AI функция, въведена от Microsoft. Функцията, наречена Recall, е вградена в AI Assistant Co-Pilot на Microsoft и е предназначена да прави редовни екранни снимки на активността на потребителите на компютри и лаптопи. Главният изпълнителен директор на Microsoft поясни, че тези данни ще помогнат на потребителите да си спомнят своите дейности и увери, че няма да бъдат изпратени до базите данни на Microsoft.

Мъск обаче разкритикува функцията, сравнявайки я със сценарии от дистопичния сериал Black Mirror. Неговите опасения бяха повторени от техническия директор на Ripple, както и от съоснователя на Етериум Виталик Бутерин, който също постави под въпрос необходимостта и целта зад подобна функция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.