НАЧАЛО Други

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

Въпреки че конкретната цел на неговата загриженост остава неясна поради различните предизвикателства в бизнес начинанията му, Мъск парадоксално се застъпи за нови регулации. Той подчерта потенциалните опасности от необузданото развитие на изкуствения интелект (AI), особено в светлината на бързия успех на стартъпи като OpenAI.

Мъск изрази опасения, че прибързаното развитие може да доведе до рискове, подобни на тези, които са изобразени във фантастичните филми. Той се застъпи за необходимостта от регулаторен орган, който да наблюдава напредъка на AI и да гарантира обществената безопасност, правейки паралели с агенции като Администрацията по храните и лекарствата и Федералната авиационна служба.

Тази позиция контрастира с предишните му критики към регулаторни органи като Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Компаниите на Мъск, включително Tesla и SpaceX, са се сблъсквали с правни предизвикателства – от обвинения в расов тормоз до сблъсъци с Федералната авиационна администрация по отношение на изстрелването на ракети.

Нетърпението му за бързи действия се проявява както в дейността му, така и в придобиването на компания за социални медии, което предизвика вниманието на Федералната търговска комисия поради опасения за неприкосновеността на личния живот.

Освен това амбициозните промени на Мъск в централата на X в Сан Франциско предизвикаха местни противоречия, подчертавайки напрежението между иновациите и спазването на нормативните изисквания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.