НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

От 232 членове на Камарата на представителите 21 републиканци и всички демократи са против законопроекта поради голямото съкращаване на правителствените програми. Този резултат поставя под въпрос перспективите за разрешаване на проблема и позицията на Маккарти.

Това се смята за “ехо” от предишни затваряния през 1995 г. и 2013 г., когато републиканците използваха крайните срокове за финансиране, за да прокарат съкращения на разходите. Маккарти, повлиян от консерваторите, свързани с Тръмп, се стреми към съкращаване на програмите и намаляване на помощта за Украйна.

Някои открито заплашват позицията на Маккарти. Президентът Байдън критикува хаоса, като подчерта потенциалната вреда за войските. Министърът на финансите Йелън предупреди за икономическите последици.

Спирането на работата, започващо в неделя, означава отпуски за федералните служители, неплатени войски и спрени услуги. Политическата динамика на ситуацията оказва влияние върху най-голямата икономика в света на фона на нарастващото напрежение в изборната година. Байдън вижда възможност да представи републиканците като безразсъдни, но съществуват и рискове, ако това навреди на икономиката на фона на ниските рейтинги на одобрение.

Потенциално решение може да възникне, ако Сенатът постигне двупартийна сделка за финансиране, оказвайки натиск върху Маккарти да я внесе за гласуване в Камарата на представителите. Демократите могат да обещаят да запазят ролята на Маккарти, въпреки че това може да засегне доверието към него сред републиканците. Ситуацията отразява дълбокото разделение в партията и подчертава предизвикателствата пред постигането на решение.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.