НАЧАЛО Алткойни

Екипът на Pepe потвърди, че бивши членове са откраднали $15 милиона от проекта

27.08.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Екипът на Pepe потвърди, че бивши членове са откраднали $15 милиона от проекта

Останалият член от на екипа на Pepe разкри, че трима бивши колеги са отговорни за незаконното придобиване на около 16 трилиона Pepe токена (еквивалентни на $15 милиона) от мултисиг сметката на проекта.

Впоследствие тези токени са били продадени на различни борси за криптовалути, а виновниците са изтрили профилите си в социалните мрежи.

Последното лице, контролиращо мултисиг акаунта на проекта, разкри, че откраднатите токени са били прехвърлени за продажба на борсите OKX, Binance, Kucoin и Bybit. 

Проектите за криптовалути често използват мултисиг сметки за засилване на сигурността, като за одобряването на транзакциите са необходими подписите на няколко членове на екипа.

Pepe привлече значително внимание скоро след стартирането си през април, като през май преживя впечатляващ скок от над 1,500% и достигна максимална пазарна капитализация от $1.5 милиарда. Първоначално 15-те най-големи притежатели на Pepe бяха натрупали печалби на хартия, надхвърлящи $90 милиона, въпреки че стойността на токена внезапно спадна.

Откраднатите токени съставляват приблизително 4% от общото предлагане на токени, докато останалият мултисиг баланс се състои от приблизително 10 трилиона токена, което се равнява на около 2% от общото предлагане.

Единственият останал разработчик от екипа, който има достъп до подпис и говорител увери общността, че както токените, така и свързаният с тях акаунт в Twitter са защитени.

Lookonchain, група от анализатори на данни от веригите, откри мултисиг трансферите на 24 август.

Приписвайки инцидента на “голямо его и алчност“, останалият член на екипа се оплака от наличието на злонамерени участници от самото начало на проекта. Тези лица са възпрепятствали напредъка, пречейки на използването на тези средства за дарения или покупки.

Изразявайки съжаление за притеснението, несигурността и потенциалните финансови загуби, пред които е изправена общността, останалият член от екипа уточни, че токените никога не са били предназначени за продажба.

Що се отнася до останалите 10 трилиона токена в мултисиг портфейла, говорителят разкри плановете за прехвърлянето им в нов портфейл. Тези токени ще бъдат запазени, докато не се появи тяхната употреба или предназначение. Това може да включва придобиване на уебдомейни или потребителски имена за проекта. След като тези транзакции бъдат завършени, подписващият се ангажира да изгори останалите токени в портфейла, като по този начин ще засили децентрализацията и устойчивостта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.