НАЧАЛО Биткойн

Едуард Сноудън отправя предупреждение за дългоочаквания Биткойн ETF

октомври 17, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едуард Сноудън отправя предупреждение за дългоочаквания Биткойн ETF

Известният разобличител и шпионин Едуард Сноудън смята, че крипто общността трябва да бъде предпазлива по отношение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF).

Докато говореше на събитието “Bitcoin Amsterdam 2023” миналата седмица, бившият изпълнител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ и служител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) предупреди за потенциалните опасности от това да се позволи на традиционните финанси да придобият власт над топ криптоактива:

Мисля, че трябва да помним, особено в тези моменти на нестабилност, че всички ние сме част от една много по-голяма игра, а Биткойн е един от най-силните ни лостове в нея. Системите, на които влияем, върху които упражняваме влияние – плащанията и финансите – ще определят как ще изглежда светът на утрешния ден. Сега трябва да преодолеем някои препятствия, за да стигнем дотам по значим начин.

В момента причината, поради която всички се вълнуват от цената, е, че мислят за ETF-и или нещо друго. Всъщност не искаме това да е нещото, което движи цената, дори и тя да се движи. Защото това е вид подчинение, това е вид подчинение, което е процес на укротяване, който виждаме, че се разиграва.

В края на септември Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) забави решенията по множество заявления за спот ETF за BTC, включително това на BlackRock. Окончателният срок, в който SEC трябва да разгледа едно от заявленията – ARK 21 Shares Bitcoin ETF, изтича на 10 януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.