НАЧАЛО Алткойни

Едуард Сноудън разкри участието си в създаването на Zcash (ZEC)

април 29, 2022 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едуард Сноудън разкри участието си в създаването на Zcash (ZEC)

Известният разобличител на NSA Едуард Сноудън е помогнал за създаването на ориентираната към анонимността криптовалута Zcash (ZEC).

Сноудън, бивш агент на разузнавателните служби на САЩ, който разкри документи на Агенцията за национална сигурност (NSA), показващи, че те шпионират граждани, беше един от шестимата участници, които имаха един от ‘multi-signature’ частните ключове на Zcash, за да стартират проекта през 2016 г.

Как Едуард Сноудън помогна за стартирането на Zcash

Според ексклузивно издание на Forbes, изтекло видео от Zcash Media показва, че Едуард Сноудън разкрива, че е участвал в церемонията за „доверена настройка“ на Zcash. Церемонията на Zcash включваше шестима души, разпределени в различни места по света. По време на този процес на всеки от шестте участници беше дадена част от частния ключ, необходим за създаването на криптовалутата.

Сноудън използва псевдонима „Джон Добертин“, за да прикрие ролята си в проекта. Никой от участниците не знаеше самоличността на останалите и каква част от ключа държат в опит да стартират Zcash по много сигурен начин, запазващ поверителността.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Goldman Sachs ще предлага обезпечени с Биткойн заеми

Кулминацията на церемонията доведе до унищожаване на частните ключове, държани от шестте различни страни. Това трябваше да гарантира, че никой от тях по-късно няма да може да фалшифицира Zcash монети или транзакции и да съсипе системата.

Сноудън, който живее в Русия от 2013 г., след като беше обвинен в шпионаж в САЩ, обясни, че не е проектирал алгоритъма на Zcash и смята, че това е „много интересен“ проект, след като е видял, че се работи по него от професионални академични криптографи.

Сноудън пояснява, че не е получил никакво заплащане за приноса си

По време на интервюто за Zcash Media, Сноудън сподели страстта си към проекта Zcash и убеждението си, че поверителността при транзакциите е от първостепенно значение.

Биткойн е известен като отворена книга. Проблемът с това е, че не можете да имате наистина свободна търговия, освен ако нямате частна търговия. И не можете да имате свободно общество без свободна търговия.

Zcash предлага както прозрачни, така и защитени транзакции, използвайки доказателства с нулево знание (ZK), криптографско изобретение, което проверява транзакциите, без да се налага да виждате подробностите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Анализатор споделя алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Освен Сноудън, един от разработчиците на Биткойн Питър Тод, инженерът по сигурността Дерек Хинч, Зуку Уилкокс и Питър ван Валкенбург от Coin Center също участваха в създаването на блокчейна Zcash.

Въпреки участието си в Zcash, Сноудън очевидно не се интересуваше от каквато и да е компенсация. „Докато е ясно, че никога не ми е било плащано и нямам дял, това е просто нещо от обществен интерес“, каза той на Зуку Уилкокс.

Новините за участието на Сноудън в създаването на монетата, фокусирана върху поверителността, не са допринесли много за разпалване на възходящо движение на Zcash. Цената на ZEC се повиши с 2.01% през деня, достигайки $150.22 към момента на публикуване. Освен това е на петдесет и първото място в класацията на криптовалутите, с пазарна капитализация от около $2.1 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Gemini добавя стейкинг за MATIC, ETH, SOL и DOT

Базираната в Ню Йорк крипто борса заяви, че услугата ѝ за стейкинг ще позволи на клиентите да залагат своите криптовалути и да получават награди в рамките на сметката си в Gemini.

август 19, 2022 21:45 1 мин. четене

Solana може да скочи покрай Сливането на Етериум

Популярен анализатор представя какво може да се случи на хоризонта с един от най-големите проекти в крипто пространството.

август 19, 2022 19:21 1 мин. четене

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest

Отварянето на крипто пазара в червената зона днес може да е изненада за някои, но много анализатори и ентусиасти са предвидили и очаквали подобно развитие.

август 19, 2022 16:33 1 мин. четене