НАЧАЛО Други

Дигиталните валути на централните банки са 'перверзия на криптовалутите'

ОКТ. 10, 2021 17:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигиталните валути на централните банки са 'перверзия на криптовалутите'

Световноизвестният разобличител от САЩ Едуард Сноудън се обърна към Twitter, за да разбие концепцията за дигиталните валути на централните банки (CBDC) и по-специално тази, която Федералният резерв може да пусне в бъдеще.

Сноудън нарича CBDC "извращение" и "криптофашистка валута"


Сноудън вярва, че ако Федералният резерв издаде CBDC (т.нар. "FedCoin"), той ще бъде използван за намаляване на спестяванията на обикновените работещи американци до нула, въпреки че официално го нарича "полезен инструмент на политиката".


Разобличителят публикува това в Twitter, след като сподели екранна снимка на статия на New York Times за CBDC. В нея д-р Прасад пише, че Федералният резерв може да наложи отрицателен лихвен процент върху електронните салда на CBDC в сметката на всеки човек, за да стимулира собственика да изразходва CBDC по-бързо и компаниите да инвестират своите дигитални долари.


В другите си скорошни туитове Сноудън е категоричен, че средствата, които ще бъдат съхранявани в CBDC в банкова сметка от средностатистически гражданин на САЩ, всъщност няма да им принадлежат, тъй като Федералният Резерв ще реши "дали и как можете да го похарчите".


ПРОЧЕТИ ОЩЕЕдуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона


В друг туит Сноудън заявява, че CBDC е "извращение на криптовалутата" и дори "криптофашистка валута", тъй като държавата ще бъде в центъра на всяка транзакция.


CBDC е извращение на криптовалутата или поне на нейните основни принципи и протоколи - криптофашистка валута, изрично предназначена да ви отнеме основната собственост на парите ви, като инсталира държавата в центъра на всяка транзакция.


Забраните в Китай направиха Биткойн по-силен, казва Сноудън


Сноудън обаче вярва в Биткойн като новите пари за бъдещия свободен свят и възхвалява водещата криптовалута. Наскоро той написа в Twitter, че въпреки новата забрана в Китай, водещата дигитална валута стана още по-силна и все още нараства с около десет процента, въпреки съвместните глобални усилия на правителствата срещу нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 70% от населението на Ямайка ще приеме CBDC до 5 години

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света