НАЧАЛО Крипто Крими

Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

ОКТ. 16, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Живущата в Глазгоу Джен МакАдам твърди, че привържениците на предполагаемата пирамидална схема OneCoin я заплашват със смърт, главно чрез Facebook.

Заплахи за смърт, докладвани в полицията


На 14-и октомври BBC споделиха, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, съобщи на полицията в Шотландия за множество смъртни заплахи. МакАдам твърди, че заплахите са част от координирана атака от поддръжници на OneCoin, добавяйки:

"Ужасяващо е, тормозът е изключително неприятен и заплахите са много реални за мен. Аз винаги гледам през рамото си. Това влияе на здравето ми, но няма да се откажа, докато аз и хилядите други жертви на OneCoin като мен, не видят някаква форма на справедливост."


МакАдам, която е част от подкаста "Cryptoqueen", който разследва предполагаемата пирамидална схема, е инвестирала хиляди долари от собствените си пари в схемата. На по-късен етап тя дори е убедила семейството и приятелите си да направят същото, които заедно влагат около $277 000. Тя каза:

„Знам, че в различните групи жертви по света, хора също като мен са засегнати. Те инвестираха спестяванията си,  теглиха втори жилищни ипотеки и убедиха приятелите и семейството си да се включат и се чувстват толкова ужасно, колкото и аз, защото всички бяхме излъгани.”


МакАдамс добави, че в Обединеното кралство предполагаемо има около 70 000 жертви на OneCoin, „но има чувството, че никой не се интересува от тях“.

Основателите на OneCoin бяха арестувани


През март 2019 г. бе съобщено, че окръжният прокурор на САЩ повдигна обвинения за основателите на предполагаемата крипто Понци схема, която включваше промотиране на дигиталната валута OneCoin.

Съобщава се, че роднините и основателите на OneCoin, Константин Игнатов и сестра му Ружа Игнатова, са арестувани на 6 март 2019 г. в Лос Анджелис. Братът и сестрата бяха обвинени в различни видове измами, включително такива с ценни книжа и пране на пари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Похитители на белгийски тийнейджър искат откуп в Биткойн

18-годишният изчезва безследно по време на пътуването си до Байрон Бей, Австралия, на 31-ви май.В текстовите съобщения на предполагаемите похитители, получени от кръстника на тийнейджъра, Жан-Филип Пе...
НОЕ. 16, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Според доклад на BBC от 14-ти ноември, Игнатов е подписал споразумение на 4-ти октомври и сега е изправен пред 90 години затвор. Новината беше оповестена на 12-ти ноември, пишат BBC.След като беше аре...
НОЕ. 15, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

16 години затвор за мениджър на крипто борса

Новините бележат още едно драстично действие, предприето от властите в страната срещу борсите зa криптовалути.Осем крипто борси, обвинени в измамаСпоред Yonhap News, съдът в Сеул, в понеделник (11-ти ...
НОЕ. 14, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Не трябва да се очаква от крипто фирмите да предотвратяват престъпления

Противоречивата личност изказа своите забележки в интервю за базираната във Вашингтон D.C. информационна агенция The Hill на 11-ти ноември.  Макафи твърди, че властите не трябва да изискват от крипто...
НОЕ. 14, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света