НАЧАЛО Крипто Крими

Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

ОКТ. 16, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Живущата в Глазгоу Джен МакАдам твърди, че привържениците на предполагаемата пирамидална схема OneCoin я заплашват със смърт, главно чрез Facebook.

Заплахи за смърт, докладвани в полицията


На 14-и октомври BBC споделиха, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, съобщи на полицията в Шотландия за множество смъртни заплахи. МакАдам твърди, че заплахите са част от координирана атака от поддръжници на OneCoin, добавяйки:

"Ужасяващо е, тормозът е изключително неприятен и заплахите са много реални за мен. Аз винаги гледам през рамото си. Това влияе на здравето ми, но няма да се откажа, докато аз и хилядите други жертви на OneCoin като мен, не видят някаква форма на справедливост."


МакАдам, която е част от подкаста "Cryptoqueen", който разследва предполагаемата пирамидална схема, е инвестирала хиляди долари от собствените си пари в схемата. На по-късен етап тя дори е убедила семейството и приятелите си да направят същото, които заедно влагат около $277 000. Тя каза:

„Знам, че в различните групи жертви по света, хора също като мен са засегнати. Те инвестираха спестяванията си,  теглиха втори жилищни ипотеки и убедиха приятелите и семейството си да се включат и се чувстват толкова ужасно, колкото и аз, защото всички бяхме излъгани.”


МакАдамс добави, че в Обединеното кралство предполагаемо има около 70 000 жертви на OneCoin, „но има чувството, че никой не се интересува от тях“.

Основателите на OneCoin бяха арестувани


През март 2019 г. бе съобщено, че окръжният прокурор на САЩ повдигна обвинения за основателите на предполагаемата крипто Понци схема, която включваше промотиране на дигиталната валута OneCoin.

Съобщава се, че роднините и основателите на OneCoin, Константин Игнатов и сестра му Ружа Игнатова, са арестувани на 6 март 2019 г. в Лос Анджелис. Братът и сестрата бяха обвинени в различни видове измами, включително такива с ценни книжа и пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света