НАЧАЛО Други

Една от най-големите банки в Тайланд придоби крипто борса

октомври 30, 2023 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една от най-големите банки в Тайланд придоби крипто борса

Kasikornbank, втората по големина финансова институция в Тайланд, навлезе стратегически в сферата на дигиталните активи, като придоби местна борса за криптовалути.

Популярна като KBank, банката разкри в съобщение, подадено на Тайландската фондова борса на 27 октомври, че е придобила 97% от акциите на Satang Corporation Co. Ltd. В изявлението се посочва още, че Satang Corporation ще претърпи ребрандиране, за да се превърне в Orbix Trade Co. Ltd.

Това придобиване е осъществено чрез Unita Capital, дъщерно дружество, изцяло притежавано от KBank, с регистриран капитал от 3.7 милиарда бат ($102.8 милиона), както е описано подробно в заявлението.

Освен това Unita Capital е създала три дъщерни дружества: Orbix Custodian, Orbix Invest и Orbix Technology & Innovation Co. Ltd., като всички те ще бъдат специализирани в услуги, свързани с попечителство на дигитални активи, управление на фондове и разработване на блокчейн инфраструктура.

Този стратегически ход е в съответствие с по-широките стремежи на KBank в рамките на Web3 пространството. По-рано банката обяви създаването на фонд на стойност $100 милиона, наречен KXVC, посветен на инвестиции в предприятия в областта на Web3 и изкуствения интелект.

Това развитие се случва на фона на въвеждането от Тайланд на по-строги правила за търговците на криптовалути – мярка, целяща да засили данъчните приходи.

Успоредно с това инициативата на министър-председателя Сретха Тависин за раздаване на 10,000 бата в дигитални валути на всички тайландски граждани претърпя забавяне, което сега се очаква в края на първото тримесечие на 2024 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.